Ammanul afirmă că nu o va elibera pe jihadista irakiană fără dovezi că pilotul iordanian este în viaţă

Iordania a afirmat joi că nu o va elibera pe jihadista irakiană atât timp cât regatul nu primește nicio dovadă că pilotul său capturat de Statul Islamic (SI), care amenință că îl va executa, este în viață, relatează AFP.

29 ian. 2015, 17:46
Ammanul afirmă că nu o va elibera pe jihadista irakiană fără dovezi că pilotul iordanian este în viaţă

Ammanul afirmă că nu o va elibera pe jihadista irakiană fără dovezi că pilotul iordanian este în viaţă, potrivit Agerpres.

”Poziția noastră, din start, este de a garanta securitatea și eliberarea pilotului nostru pentru a putea s-o eliberăm pe deținuta Sajida al-Rishawi”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Mohammad Al-Momeni, precizând că jihadista irakiană de află în continuare în închisoare.

”Am cerut dovezi că pilotul Maaz al-Kassasbeh este încă în viață, dar n-am primit nimic până acum”, a declarat Momeni jurnaliștilor, cu puțin timp înainte de expirarea ultimatumului SI la 14.30 GMT, potrivit estimărilor făcute de Tokyo.

Gruparea jihadistă a amenințat, într-o nouă înregistrare, că-l va executa joi, la sfârșitul zilei, pe pilotul iordanian dacă Ammanul n-o eliberează pe Rishawi în schimbul eliberării unui japonez, luat și el ostatic de către jihadiști.

Sajida al-Rishawi este condamnată la moarte în Iordania pentru complicitate în atentatele care s-au soldat cu 60 de morți la Amman în noiembrie 2005.

Pilotul iordanian a fost capturat pe 24 decembrie după prăbușirea avionului său, un F-16, în Siria, unde efectua un raid asupra pozițiilor SI în cadrul coaliției internaționale antijihadiste.