An şcolar 2020-2021. Ce măsuri s-au luat pentru încheierea mediilor

An şcolar 2020-2021. Ministerul Educaţiei a stabilit, printr-un ordin oficializat vineri, noi măsuri pentru încheierea mediilor. Reamintim că peste 65.000 de elevi riscă să rămână cu situaţia neîncheiată deoarece nu au putut participa la cursurile online.

19 ian. 2021, 11:41
An şcolar 2020-2021. Ce măsuri s-au luat pentru încheierea mediilor
An şcolar 2020-2021. Ce măsuri s-au luat pentru încheierea mediilor

An şcolar 2020-2021. Ministerul Educaţiei a stabilit noi măsuri pentru a evita ca elevii să rămână cu mediile neîncheiate în acest semestru. Numărul elevilor aflați acum în această situație e de patru ori mai mare decât în anii trecuți.

An şcolar 2020-2021. Noile măsuri luate de Ministerul Educaţiei

Potrivit Ordinului ME 3.108/2021, ce se aplică deja, ministerul a stabilit că:

se prelungește perioada de încheiere a situațiilor școlare neîncheiate în semestrul I, de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al II-lea.

Asta înseamnă că, timp de două luni, în al doilea semestru al acestui an școlar se vor putea da note atât pentru primul semestru, cât și pentru al doilea;

există posibilitatea încheierii mediilor cu cel puțin două note, indiferent de numărul orelor alocate săptămânal fiecărei discipline;

elevilor aflați în situație de corigență li se pot încheia mediile cu trei calificative/note, ultimul/a calificativ/notă fiind acordat/ă în ultimele două săptămâni ale semestrului.

Citeşte şi Ministrul Educaţiei anunţă ce elevi vor continua şcoala online din 8 februarie

Toate aceste măsuri sunt, de fapt, niște derogări de la regulile obișnuite de desfășurare a cursurilor școlare, apărute  din cauza epidemiei de coronavirus relateată avocatnet.ro. 

„La acest moment, conform datelor transmise de către unitățile școlare, prin intermediul inspectoratelor școlare județene/ISMB (Inspectoratul Școlar al Municipiului București – n. red.), se estimează că un număr de cca. 65.000 de elevi se află în situație de risc cu privire la neîncheierea mediei pe semestrul I din cauza imposibilității de acces la resursele tehnologice – factor principal, la care se adaugă și alte motive precum neparticiparea la cursuri, situații medicale etc”, apare într-un comunicat recent al Ministerului Educației.