AN ŞCOLAR 2020-2021. Profesorii din categorii vulnerabile se retrag de la catedră

Mai multe cadre didactice din Slobozia care fac parte din categoria de vârstă vulnerabilă în contextul pandemiei de coronavirus s-au retras din învăţământ. De asemenea, în municipiu se înregistrează un deficit de personal în special în creşe şi grădiniţe.

RomaniaTV.net
27 aug. 2020, 15:14
AN ŞCOLAR 2020-2021. Profesorii din categorii vulnerabile se retrag de la catedră

Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis au anunțat că profesorii nu vor primi măști medicale gratuite, așa cum se întâmplă în cazul jandarmilor, polițiștilor, medicilor și altor categorii de bugetari, deși au cele mai mici salarii. Mai multe cadre didactice din Slobozia care fac parte din categoria de vârstă vulnerabilă în contextul pandemiei de coronavirus s-au retras din învăţământ. De asemenea, în municipiu se înregistrează un deficit de personal în special în creşe şi grădiniţe.

SONDAJ: Părinţii se tem de începerea şcolii. Aproape jumătate dintre ei n-au încredere în planurile Guvernului

Viceprimarul municipiului Slobozia şi directorul economic din Primărie, Adrian Trifan, s-au întâlnit, joi, cu directorii unităţilor de învăţământ pentru a discuta despre deschiderea anului şcolar în condiţii de siguranţă pentru elevi şi cadre didactice. În cadrul discuţiilor, s-au discutat subiecte precum stabilirea necesarului de materiale, identificarea resurselor financiare şi procedurile de achiziţie a produselor de igienă şi protecţie, scrie news.ro.

La întâlnire, directorii de şcoli şi de grădiniţe au atras atenţia aupra nevoilor de investiţii, pregătire şi adaptare la noile cerinţe pentru desfăşurarea activităţilor instructiv-educative, în lipsa unui cadru legislativ care să reglementeze acest început de an şcolar.

În baza unei statistici privind personalul didactic/ auxiliar, numărul de preşcolari şi elevi, precum şi suprafeţele utilizate, transmise de fiecare instituţie şcolară, unitatea administrativ-teritorială se obligă la identificarea resurselor financiare şi la achiziţia de materiale dezinfectante şi măşti necesare până la sfârşitul lunii decembrie, pe carele va distribui ulterior către grădiniţe şi şcoli.

Directorii au mai adus în discuţie utilitatea lămpilor UV, pentru sterilizarea încăperilor şi a diverselor suprafeţe, precum şi a tunelului dezinfectant la intrările în unităţile de învăţământ. Şi servirea mesei lagrădiniţe şi la clasele de step-by-step stă sub semnul incertitudinii, fiind greu de gestionat din lipsa spaţiului pentru păstrarea distanţelor necesare între copii.

De asemenea, a fost dezbătut deficitul de personal din grădiniţe, unde grupele de preşcolari sunt numeroase, iar îngrijitoarele sunt puţine. În şcolile gimnaziale şi licee, mai multe cadre didactice care fac parte din categoria de vârstă vulnerabilă s-au retras din învăţământ.

Următoarea întâlnire a directorilor unităţilor şcolare cu conducerea administraţiei publice locale va avea loc după emiterea unui ordin ministerial care să ofere cadrul legal pentru pregătirea începerii anului şcolar în detaliu.