AN ŞCOLAR 2020-2021. Profesorii, val de concedii medicale în prima săptămână de şcoală

În condițiile în care există mii de profesori peste 60 de ani sau cu diverse boli cronice, numeroase cadre didactice intenționează să-și ia concediu medical la începerea școlii, cel puțin două săpămâni, până la lămurirea situației. Există temerea că în școli vor apărea rapid focare de COVID, ceea ce va duce la închiderea școlilor.

RomaniaTV.net
28 aug. 2020, 12:39
AN ŞCOLAR 2020-2021. Profesorii, val de concedii medicale în prima săptămână de şcoală

Cursurile ar trebui să se reia în școli începând cu 14 septembrie, însă, deși mai sunt doar două săptămâni până la acest moment, încă există numeroase necunoscute legate de produrile care vor trebui urmate pentru prevenirea răspândirea coronavirusului. În aceste condiții, numeroși profesori, dar și părinți, intenționează să absenteze de la deschiderea școlilor, potrivit unor surse din învățământ.

Profesorii de peste 65 de ani sau cu diverse boli ar putea susţine cursurile online

Situația nu este foarte diferită nici în rândul părinților. Potrivit surselor din învățământ, directorii de școli se confruntă cu un val de solicitări din partea părinților care nu vor să-și dea copiii la cursuri în primele săptămâni. Există și situații extreme, de părinți care au optat pentru retragerea copiilor din sistemul public de învățământ, considerând umilitoare și traumatizante măsurile anunțate, cum ar fi purtarea obligatorie a măștii tot timpul și panourile de plexiglas în jurul băncilor. O asemenea mișcare nu poate lua însă amploare în România, în condițiile care care sistemul de homeschooling nu este reglementat, iar părinții pot apela doar la școli din afara țării.

Vicepremierul Raluca Turcan afirma în urmă cu două zile că Guvernul deţine date conform cărora peste 60 la sută dintre părinţii cu copii de vârstă şcolară îşi doresc ca aceştia să revină în bănci în noul an şcolar, „evident, cu măsurile de protecţie”.