AN UNIVERSITAR 2020-2021. Studenţii de la ASE vor învăţa de acasă anul acesta

Studenţii Academiei de Studii Economice (ASE) din Bucureşti vor face cursuri online, de acasă anul acesta. Căminele nu se deschid şi doar cinci programe de studii se vor desfăşura după modelul hibrid. 

RomaniaTV.net
09 sept. 2020, 17:04
AN UNIVERSITAR 2020-2021. Studenţii de la ASE vor învăţa de acasă anul acesta

„Anul acesta, predarea la noi la universitate se va face 100% online, doar cinci programe de studii vor face excepție și vor avea un model hibrid. De asemenea, nu vom deschide căminele anul acesta pentru a evita posibile focare de coronavirus. Studenții vor putea participa de acasă la cursurile și seminariile facultăților”, a spus rectorul ASE, Nicolae Istudor, potrivit edupedu.ro. 

Iată care sunt programele de studii care vor  funciona după scenariul hibrid. 

1. Anul pregătitor pentru învățarea limbii române – va avea prezență în campus, este vorba de cetățenii străini care vin pe cont propriu și care nu cunosc limba română.
2. Comunicare în limba engleză pentru predare și cercetare economică – se va preda în sistem hibrid, cadrele didactice vor fi în campus și studenții vor participa prin rotație, este un program de masterat pentru cei care vor avea activități de predare în engleză și cercetare.
3. Antreprenoriat și administrarea afacerilor în domeniul energiei – predarea de va face hibrid, cadrele didactice vor fi în campus și studenții vor participa prin rotație.
4. MBA-urile Româno-Canadian și Româno-Francez – predarea se va face hibrid fiind implicați profesori de la universități partenere.
5. Program de studii postuniversitare de formare și dezvoltare profesională continuă Strategic Hospitality Management – se va face cu prezență în campus, este adresat specialiștilor din HORECA și este realizat în parteneriat cu École hôtelière de Lausanne.

Citeşte şi Cele mai multe universităţi îşi vor desfăşura cursurile online. La cazarea în cămine, s-ar putea solicita teste COVID negative

Anisie: Majoritatea rectorilor au decis să continue învăţarea în sistem online

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a afirmat, miercuri seara, că cele mai multe universităţi au decis ca de la 1 octombrie cursurile să aibă loc în sistem online, precizând că şi acolo au fost impuse anumite măsuri pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus. 

Monica Anisie a fost întrebată, la Realitatea Plus, şi ce măsuri se vor lua în legătura cu începerea anului universitar. 
 
“Acolo este vorba despre autonomie universitară, însă prin ordinul comun am dat nişte reguli şi acolo, reguli de respectare a unor măsuri pentru a preveni îmbolnăvirea. Am dat aceste măsuri, vor mai veni şi alte clarificări până la momentul 1 octombrie, când vom deschide anul universitar, însă, din ceea ce am discutat cu rectorii, majoritatea au decis să continue învăţarea în sistem online pentru studenţi”, a declarat ministrul Educaţiei.