Ana Birchall, avertisment după numirea lui Florin Iordache la Consiliul Legislativ. „Poate bloca de acum activitatea oricărui Guvern”

Ana Birchall, fost ministru al Justiției în Guvernul condus de Viorica Dăncilă, a declarat că demnitarii care minimizează importanța avizelor date de Consiliul Legislativ greșesc, deoarece Florin Iordache, noul șef al instituției, "poate pune în dificultate sau chiar poate bloca activitatea oricărui guvern și Parlament".

RomaniaTV.net
21 oct. 2020, 08:21
Ana Birchall, avertisment după numirea lui Florin Iordache la Consiliul Legislativ. „Poate bloca de acum activitatea oricărui Guvern”

„Nu, nu este o glumă proastă ci este tristul adevăr! Da, ați citit bine! Din funcția de președinte al Consiliului Legislativ, Iordache poate pune în dificultate și chiar bloca activitatea oricărui guvern!

Cum poate face acest lucru? Simplu: aplicând prevederile art. 79 din Constituție și ale art. 4 din legea nr.73 din 3 noiembrie 1993 pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Consiliului Legislativ, care prevede că „Proiectele de ordonanțe şi de hotărâri cu caracter normativ se supun spre adoptare Guvernului NUMAI cu avizul Consiliului Legislativ, în termenele stabilite în art. 3 din lege: de 10 zile, 2 zile, respectiv de 24 de ore”!”, a scris Ana Birchall pe Facebook.

Florin Iordache, preşedintele Consiliului Legislativ. Mandatul e pe viaţă

Fostul ministru al Justiţiei aminteşte că „dacă cuiva îi trece prin cap să adopte în Guvern un act normativ FĂRĂ avizul Consilului Legislativ, ar fi bine să se gândească de 2 ori pentru simplul motiv că actul respectiv poate fi declarat neconstituțional în baza deciziilor CCR!”

Birchall, despre Florin Iordache. „Din calitatea de şef al Consiliului Legislativ, poate pune în dificultate şi activitatea oricărui Parlament”

De asememea, Birchall a avertizat că, prin numirea lui Florin Iordache, „Consiliul Legislativ poate deveni cel mai important instrument de legiferare”.

„Cum? Simplu: folosindu-se de prevederile art. 3 din legea nr.73 din 1993 pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Consiliului Legislativ coroborate cu deciziile CCR, de exemplu decizia CCR nr. 299/2015! Sper că toți cei care au contribuit, direct sau indirect, la alegerea lui Iordache în fruntea Consiliului Legislativ, să citească prevederile legale și astfel să realizeze ce au făcut ieri în Parlamentul României!

P.S. Dacă gruparea Dorneanu din CCR va colabora „foarte bine” cu Iordache, Consiliul Legislativ poate deveni cel mai important instrument de legiferare! Cum? Simplu: este suficient ca CCR să dea o decizie folosindu-se de prevederile art. 9 și 10 din Legea 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative!”, mai scrie Birchall pe Facebook.

Orban acuză un blat PSD-USR pentru numirea lui Iordache. „S-a afirmat ca violatorul justiţiei independente, sluga lui Dragnea”

Ana Birchall a fost ministru al Justiţiei după demisia lui Florin Iordache

Între 9 și 23 februarie 2017, Ana Birchall a asigurat interimatul postului de ministru al justiției după demisia lui Florin Iordache în contextul protestelor generate de promovarea unei ordonanțe de urgență ce decriminaliza unele fapte de corupție.

Între 24 aprilie 2019 – 4 noiembrie 2019, Birchall a fost ministru al Justiției în Guvernul Dăncilă. Din iunie 2016 Ana Birchall este Secretar General Adjunct pentru Relații Internaționale în cadrul PSD.

Birchall, exclusă din PSD

În data de 12 noiembrie 2019, Ana Birchall a fost exclusă din PSD, după ce, în calitate de ministru al Justiţiei, a refuzat să promoveze măsurile propuse de partid şi care slăbeau lupta împotriva corupţie şi a statului de drept.

Pentru toti cei care minimalizeaza importanta avizelor Consiliului Legislativ ar fi bine sa stie ca din functia de…

Posted by Ana Birchall on Tuesday, October 20, 2020