Ana Birchall susţine că a fost ţinta unei tentative de asasinat. „M-au ameninţat. Dar, ăsta nu e un episod singular!”

Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei în Guvernul Dăncilă, a declarat că maşina sa, în care se aflau soţul şi fiul ei, a fost accidentată suspect în 2019, exact în perioada în care s-a opus înfiinţării Secţiei Speciale pentru procurori, poziţie ce a stârnit nemulţumiri în PSD.

RomaniaTV.net
04 iun. 2020, 09:32
Ana Birchall susţine că a fost ţinta unei tentative de asasinat. „M-au ameninţat. Dar, ăsta nu e un episod singular!”

„Eu mă mulţumesc că ai mei sunt bine şi am trecut peste acest lucru. A fost un şoc! S-a întâmplat lucrul ăsta anul trecut. Eu nu am fost în maşină, trebuia să fiu şi eu în maşină. Erau soţul meu şi copilul meu. Poate că a fost un simplu accident. Eu, personal, nu cred, pentru că o asemenea maşină, la 30-40 de km/h, cât aveau ei, şi ăsta a fost, de fapt norocul, că abia pornise de la stop şi aveau 30-40 de km/h să ai daună totală la o asemenea maşină e ceva.

Dar, ăsta nu e un episod singular! Mai sunt şi altele. Nu vreau să… Nu este un episod singular. Au fost… Nu numai eu, ci şi oamenii din Ministerul Justiţiei, a fost un asediu permanent. M-au ameninţat diverse persoane şi din mediul politic, şi din zona privată”, a spus fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall, la postul Realitatea PLUS, conform Adevărul.

Fostul ministru al Justiţiei susţine că „au fost foarte multe discuţii inclusiv în şedinţele de Guvern”.

„Sunt pe stenograme. În şedinţele de guvern se insinua că ce mă tot opun şi ce tot fac atâtea observaţii. Nu vreau să discut presiunile care au fost pe mine din punct de vedere al ameninţărilor.

Da, confirm că au existat ameninţări din foarte multe zone, inclusiv din mediul privat. Au fost oameni care acum sunt condamnaţi pentru acte de corupţie, sunt eliberaţi condiţionat dau au continuat să împroaşte cu noroi în mine şi în familia mea cu minciuni efectiv doar pentru că aveau speranţa că această cooperativă ‘Nufărul’ cum numesc eu SIIJ, nu a putut să îi albească”, a declarat Ana Birchall.

Ana Birchall, ultimul ministru al Justiţiei pus de Dragnea: „Doamna Dăncilă m-a păcălit şi încerca să mă submineze”