Ana Birchall, ultimul ministru al Justiţiei pus de Dragnea: „Doamna Dăncilă m-a păcălit şi încerca să mă submineze”

Ana Birchall este ultimul ministru al Justiţiei din "era Dragnea" şi a fost exclusă din PSD, fiind acum o apropiată a USR. Fostul ministru a ieşit la atac, după declaraţiile din ultimele zile ale lui Tudorel Toader şi ale Vioricăi Dăncilă.

RomaniaTV.net
03 iun. 2020, 19:47
Ana Birchall, ultimul ministru al Justiţiei pus de Dragnea: „Doamna Dăncilă m-a păcălit şi încerca să mă submineze”

„Oamenii aceștia nu au minima decență măcar să tacă. A rescrie istoria este un exercițiu penibil de imagine. Ei uită strategic să spună ce promisiuni au făcut. Eu am reacționat în toată această perioadă. Când am preluat mandatul în 2019 de ministru al Justiției, am avut o discuție cu doamna Dăncilă. I-am spus că nu voi da aministie și grațiere pe mandatul meu. Eu doar voi respecta legea ca ministru de Justiție. Nu am vorbit cu președintele partidului, ci doar cu doamna Dăncilă. Mi-a dat asigurări că voi avea libertatea de a lucra legal. La o săptămână mi-am dat seama că m-a păcălit și că încerca să mă submineze doamna Dăncilă. Nu am avut un secretar de stat, nu aveam cum să deleg dreptul de semnătură”, a declarat Birchall, la Realitatea PLUS.

„Au fost foarte multe discuții în ședințele de guvern. Sunt pe stenograme. Au existat amenințări din foarte multe zone, inclusiv din mediul privat. E vorba de oameni condamnați pentru corupție și liberați condiționat. Cei care au salvat Justiția, au fost cei din Ministerul Justiției. Ei au lucrat pe zona tehnică.

Știți ce mă deranjează foarte mult la domnul Tdorel Toader? Eu am fost ministru al Justiției și în perioada protestelor. Am avut o discuție cu Tudorel Toader înainte de preluarea mandatului, iar dumnealui mi-a râs în față. Degeaba dă vina pe X și Y, pentru că trebuie să-și asume răspunderea. Faptul că nu știa ce face Iordache în comisie, sunt numai baliverne”, a completat Birchall.

Citeşte şi: Viorica Dăncilă confirmă „presiunile” lui Liviu Dragnea pentru amnistie şi graţiere. Cum a decurs întâlnirea cu Tudorel Toader