ANAF a ridicat sechestrul asigurator instituit pe conturile clubului Oţelul Galaţi

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală-Direcţia Generală a Finanţelor Publice din Galaţi a ridicat sechestrul asigurator instituit pe conturile clubului FC Oţelul, a anunţat, marţi, gruparea gălăţeană, într-un comunicat.

RomaniaTV.net
16 iul. 2013, 12:41
ANAF a ridicat sechestrul asigurator instituit pe conturile clubului Oţelul Galaţi

Conducerea Fotbal Club Oţelul Galaţi doreşte să aducă la cunoştinţă suporterilor că, în urma eforturilor depuse, a fost ridicat sechestrul asigurător instituit de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală-Direcţia Generală a Finanţelor Publice din Galaţi, pe conturile clubului, astfel am mai parcurs un pas spre o bună desfăşurare a activităţii şi intrarea într-o normalitate a activităţilor sportive. Totodată, în următoarea perioadă de timp vor fi achitate salariile, precum şi alte debite, pentru că ne dorim o funcţionalitate adecvată şi susţinută a echipelor noastre participante în competiţii”, se arartă în comunicatul citat.

Marţi, documentele şi calculatoarele de la sediul din Galaţi al clubului Oţelul au fost încărcate într-o maşină şi transportate la Bucureşti, unde se află administratorul judiciar al grupării aflate în insolveţă.

„Au fost ridicate toate dosarele pentru a fi puse la dispoziţia administratorului judiciar. Sediul social al clubului s-a mutat la Bucureşti şi toţi cei care nu se ocupă de partea sportivă, ci de contabilitate sau ce ţine de partea de birouri, se vor muta la Bucureşti”, a declarat Remus Pascu, directorul executiv al clubului.

Acţionarul majoritar al Fotbal Club Oţelul Galaţi SA este compania The Nova Group, controlată de omul de afaceri Dan Grigore Adamescu. The Nova Group a preluat acţiunile clubului în luna septembrie a anului trecut.

Conducerea FC Oţelul a solictat instanţei declanşarea procedurii de insolvenţă, iar Tribunalul Bucureşti a acceptat, la 10 iulie, cererea depusă de către acţionarii grupării gălăţene.

Administrator judiciar a fost desemnat Activ Lichidator IPURL, care va trebui să se ocupe de toate formalităţile care decurg din intrarea în insolvenţă.