ANAF, anunţ important pentru români. Taxele şi impozitele nu se suspendă

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat joi că, în această perioadă dificilă, şi-a angrenat toate forţele în combaterea răspândirii infecţiei cu noul virus, dar mai ales pentru asigurarea funcţionării statului român şi pentru îndeplinirea atribuţiilor prevăzute prin Ordonanţele Militare nr. 1/2020 şi 2/2020 şi totodată că asigură colectarea veniturilor bugetare şi derulează procedurile de administrare fiscală pentru ca bugetul statului să fie permanent alimentat.

RomaniaTV.net
26 mart. 2020, 14:58
ANAF, anunţ important pentru români. Taxele şi impozitele nu se suspendă

”ANAF asigură colectarea veniturilor bugetare şi derulează procedurile de administrare fiscală pentru ca bugetul statului să fie permanent alimentat în vederea asigurării resurselor necesare funcţionării sistemului medical, armatei, poliţiei, serviciilor de asistenţă socială şi multor altor activităţi esenţiale ale statului român. În nicio ţară din lume, sistemul nu poate funcţiona fără îndeplinirea obligaţiilor fiscale ale contribuabililor şi fără spiritul civic al acestora, mai ales în prezent, în condiţiile declarării stării de urgenţă”, anunţă ANAF.

Cum te poate lăsa Fiscul fără bani. Reguli noi la ANAF

ANAF precizează că este implicat în efortul naţional de limitare a răspândirii virusului şi prin Direcţia generală antifraudă fiscală, dar mai ales prin Direcţia generală a vămilor şi structurile vamale teritoriale.

”Personalul vamal este în prima linie la frontieră si tratează cu prioritate operaţiunile desfăşurate de organizaţiile şi operatorii economici, acordând o atenţie specială operaţiunilor de import de materiale şi echipamente medicale. Birourile vamale de frontieră au program non-stop, iar birourile vamale de interior au primit instrucţiuni de a asigura îndeplinirea formalităţilor vamale pentru operaţiunile urgente şi în afara programului normal de lucru, ori de câte ori vor fi solicitate”, precizează conducerea ANAF.

Aceasta mai spune că că, la nivelul instituţiei, au fost dispuse măsuri în vederea asigurării securităţii şi sănătăţii personalului, dar şi pentru protecţia contribuabililor, încă de la primele informaţii cu privire la riscul de răspândire a infecţiei cu Covid – 19.

”Totodată, organele fiscale tratează cu maximă operativitate solicitările contribuabililor din această perioadă, în special în cazul agenţilor economici pentru care a fost accelerat procesul de rambursare al TVA, în vederea asigurării fluxului de capital necesar continuării activităţii”, mai afirmă reprezentanţii ANAF.


loading...