ANAF îl contrazice pe Adrian Streinu-Cercel: Medicamentul împotriva COVID-19 nu este blocat în vamă

ANAF reacţionează după ce medicul Adrian Streinu-Cercel, managetul Institutul "Matei Balş", a susţinut joi seară la Antena 3 că o nouă moleculă, un nou tratament împotriva noului coronavirus, e blocată în vama București de patru zile.   

RomaniaTV.net
17 apr. 2020, 14:55
ANAF îl contrazice pe Adrian Streinu-Cercel: Medicamentul împotriva COVID-19 nu este blocat în vamă

Scandal între Adrian Streinu Cercel şi ANAF. „Cu privire la declarațiile domnului Adrian Streinu-Cercel, din emisiunea TV din 16 aprilie, precizãm cã Direcția Generalã a Vãmilor nu are în evidențã/înregistratã nicio declarație vamalã privind „molecula” la care se face referire. Mai mult, încã din seara difuzãrii emisiunii, domnul doctor a fost contactat de conducerea vãmii pentru a se clarifica situația descrisã. Reamintim cã personalul vamal trateazã cu prioritate operațiunile desfãșurate de organizațiile și agenții economici, acordând o atenție specialã activitãții de import de materiale si echipamente medicale, asigurând îndeplinirea formalitãților vamale și în afara programului normal de lucru”, precizează ANAF, într-un comunicat de presă.

Bilanţ negru în Vinerea Mare: Încă 19 persoane infectate cu coronavirus au murit în România, s-a ajuns la un total de 411 de decese 

Managerul Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. dr. Matei Balș” spunea că un medicament care în alte țări a dat rezultate a fost adus de un sponsor și în România, dar că acesta este blocat în Vama București, din motive birocratice.

„Am folosit, în tratamentul pacienților cu COVID-19, tot felul de scheme, unele au folosit, altele nu. Dar încercăm să aducem și alte medicamente. De exemplu, de 4 zile stă în vama București o moleculă pe care nu o putem scoate de acolo din tot felul de considerente de tip birocratic. Într-o astfel de situație, toată lumea ar trebui să pună pixul pe hârtie și să întrebe unde trebuie să semnez. Această moleculă este un medicament împotriva noului coronavirus. A fost folosită în partea de est a planetei și urmează să o ăncercăm și noi. Sper ca în câteva zile să ajungă și la noi în spital, cu toate actele în regulă”, a explicat Adrian Streinu-Cercel


loading...