Anafură cu gust de campanie electorală VIDEO

Campanie electorală, în noaptea de Înviere! Peste 800 de pliculeţe cu anafură, inscripţionate cu numele unui candidat la Primărie, au fost împărţite de Paşte, într-o comună din Mehedinţi. 

RomaniaTV.net
18 apr. 2012, 13:49
Anafură cu gust de campanie electorală VIDEO

Pacheţelele electorale au fost distribuite preoţilor chiar înainte să fie împărţită lumina, iar apoi au fost sfinţite şi date credincioşilor.

Pliculeţele erau inscripţionate cu tradiţionalele urări „Hristos a Înviat!” şi „Adevărat a Înviat!, dar şi cu numele lui Truşcă Constantin, candidat PSD la Primăria Şimian.

Părerile în sat sunt împărţite. „Domne, nu e corect. În special că Biserica este o instituţie neutră, nu face politică”, a spus un localnic. „M-am minunat şi eu că n-am mai văzut până acum”, a spus un altul. „Ideea a fost bună. Decât să fi dat în pungi sau în şerveţele cum s-a mai dat în alţi ani”, a apreciat unul dintre ei.

Preoţii spun că au fost puşi în faţa faptului împlinit, iar candidatul care a donat pliculeţele a precizat că gestul său frumos s-a transformat în ceva nedorit din cauza unor adversari politici.

„Oricine ar fi venit, orice candidat la Primăria Şimian era bine primit. De altfel, cu colegul ne-am sfătuit şi la ora aceea nu aveam ce să facem. Ne-am gândit că am putea avea după aceea reclamaţii şi mulţi dintre contracandidandidaţi ar face uz de chestia asta”, a spus părintele Constantin Istrate.