Analiză Tazz: Preferințele și obiceiurile de consum ale românilor, burgerul a fost mai tare ca pizza şi shaorma

În topul celor mai comandate produse de pe Tazz de anul trecut au fost: burgerul, pizza, shaorma, urmate de cartofii prăjiți și sosul de usturoi.

14 oct. 2022, 12:42
Analiză Tazz: Preferințele și obiceiurile de consum ale românilor, burgerul a fost mai tare ca pizza şi shaorma

Tazz a prezentat câteva date cu privire la obiceiurile de consum ale românilor în anul 2021. Care sunt cele mai populare tipuri de restaurante, zilele în care se comandă cel mai mult și care este ora la care românii au poftă de un desert.

Conform datelor, românii plasează cele mai multe comenzi la nivel național în jurul orei 12:00. Mulți dintre utilizatori comandă foarte des și la ora cinei, între 18:00 și 22:00, cele mai multe comenzi fiind înregistrate la ora 19:00.

În privința zilelor în care românii au comandat cel mai mult, cu cât se apropie sfârșitul săptămânii, cu atât crește mai mult numărul de comenzi, întrucât ziua de vineri a fost cea în care s-au înregistrat cele mai multe.

Citește și: Cât câştigă un curier Tazz, în Capitală. Iată ce salariu primeşte un angajat al uneia dintre cele mai de succes afaceri de livrare!

Ce preferințe culinare au românii

Restaurantele de la care românii comandă cel mai des sunt cele de tip fast-food, apoi cele cu specific asiatic și greces. Pe locul patru în topul preferințelor se regăsesc restaurantele care servesc deserturi, urmate de restaurantele cu specific italian. După acestea se află cele din categoria healthy și mexican.

La categoria Deserturi, ora „sugar rush”, când românii comandă ceva dulce este la 18:00. Cele mai multe comenzi de desert sunt plasate duminică, urmată de vineri, apoi sâmbătă.

Consumatorii de cofeină plasează cele mai multe comenzi de cafea joia, la ora 09:00.

„La final de an, am fost curioși să aflăm care au fost preferințele utilizatorilor pe platforma noastră și care sunt obiceiurile de consum ale românilor. Deși era de așteptat ca preparatele precum burgerul, pizza și cartofii prăjiți să fie în topul celor mai populare produse, am fost plăcut surprinși să aflăm că românii devin tot mai deschiși și către alte tipuri de bucătării, cum ar fi cea asiatică și grecească, care au ieșit pe locul doi, respectiv trei în preferințele oamenilor. Ne uităm constant și atent la datele din platforma noastră pentru că ne dorim să le oferim utilizatorilor Tazz o diversitate culinară cât mai mare și o experiență de consum cât mai plăcută”, a spus Răzvan Acsente, Chief Marketing Officer-Tazz.

Așadar, obiceiurile de consum la nivel național, conform datelor de pe platforma Tazz, anul 2021 oferă perspective precum:

  • duminica dulce- ziua cu cele mai multe deserturi comandate
  • joia dinamică- ziua în care sunt comandate cele mai multe cafele
  • anul burgerului- mâncarea care rămâne în topul preferințelor românilor

Citește și: Ce obiceiuri nocive cresc inflamaţia în corp fără să îţi dai seama. Unele alimente pe care le consumăm zilnic ne pot distruge organismulobiceiuri de consum