Analizele ADN confirmă: Atacurile armate din Paris au avut un AUTOR UNIC

Analizele ADN confirmă pista unui singur atacator în cazul incidentelor armate de luni de la Paris, de la sediul cotidianului Liberation şi din cartierul de afaceri La Défense, a anunţat miercuri pentru AFP procurorul din Nanterre, Robert Gelli.

RomaniaTV.net
20 nov. 2013, 11:32
Analizele ADN confirmă: Atacurile armate din Paris au avut un AUTOR UNIC

Acelaşi bărbat l-a luat ostatic pe un şofer în aceeaşi zi, constrângându-l să îl lase pe bulevardul Champs-Elysées, a precizat procurorul.

Urmele de ADN de pe cartuşele găsite la sediul Liberation şi în faţa Société Générale (din La Défense) precum şi de pe portiera din dreapta a maşinii ostaticului sunt identice. Ipoteza unui autor unic este, prin urmare, confirmată”, a declarat el.

Cele două anchete comune deschise de Parchetele din Paris şi Nanterre (la vest de Paris, de care depinde cartierul La Défense) vor fi preluate de procurorul Parisului, „sesizat în legătură cu faptele cele mai grave comise la sediul Liberation„, a afirmat Robert Gelli.

Poliţia încă îl căuta, miercuri, pe atacator, mizând pe difuzarea unei noi fotografii a acestuia şi pe analizele ADN pentru a-l identifica, precum şi pe sutele de răspunsuri venite la apelul lansat cu o zi înainte de autorităţi la adresa persoanelor care au asistat la aceste atacuri.

Brigada de criminalistică a poliţiei judiciare (PJ) primise 692 de apeluri până marţi seara, care au furnizat 273 de informaţii ce sunt analizate, potrivit poliţiei pariziene. Trei persoane, potrivit aceleiaşi surse, au fost conduse la comisariat pentru „verificări complementare”. Dar niciunul dintre aceste controale nu a condus la o reţinere.

Suspectul în vârstă de 35-45 de ani, de tip european, este bănuit că ar fi autorul unei agresiuni produse vineri la sediul televiziunii de ştiri BFMTV.

Luni, înarmat cu o puşcă, el a comis un atac la sediul Liberation, unde a rănit grav un asistent fotograf, apoi a deschis focul în La Défense, fără a răni pe cineva. Ulterior, un şofer a mărturisit că „un individ înarmat l-a luat ostatic” timp de aproximativ 20 de minute, constrângându-l să îl la lase pe Champs-Elysées.