Anca Codrescu, fiica adoptivă a actorului Constantin Codrescu, riscă să ajungă pe străzi. A fost alungată de mama vitregă

Anca Codrescu suferă foarte mult după moartea tatălui său, iar acum a primit o nouă lovitură - nu va primi nicio moștenire de pe urma actorului.

24 apr. 2023, 11:10
Anca Codrescu, fiica adoptivă a actorului Constantin Codrescu, riscă să ajungă pe străzi. A fost alungată de mama vitregă
Anca Codrescu rămâne fără nicio moștenire

Anca Codrescu a postat, de ziua sa, un mesaj pe rețelele de socializare, în care își exprimă dorul față de tatăl său adoptiv, Constantin Codrescu, care a murit în luna noiembrie a anului trecut.

„Ziua mea… ziua cea mai tristă 14 aprilie, prima oară. Zi în care tata nu îmi șoptește suav ”La mulți ani, Ancuțili”. Voce blândă, creștină, curată sufletește… Știu că mă iubeai și, chiar dacă aici pe pământ «influențat», păreai că nu… Of… Singura dorință azi, de ziua mea, este că aș fi dorit din tot sufletul orfan acum să te “cobori” un minut tata și să îmi dai acea mângâiere părintească, oricât de mică. Odihnă veșnică! ție, tata. La mulți ani! triști, pentru mine…”, a scris ea.

Invitată în emisiunea „Exclusiv VIP” de la Prima TV, prezentată de Cristi Brancu, fiica lui Codrescu a vorbit despre averea actorului din care nu îi revine aproape nimic, chiar dacă în testament scrie că toți moștenitorii vor primi câte ceva în mod egal.

„Aștept cu credință în Dumnezeu ca până la urmă să îmi fi lăsat și mie ceva tatăl meu, după cum a spus doamna Codrescu că în testament avem toți egal. Dar eu cred că nu o să fie cine știe ce. Dânsa, în nenumărate rânduri, mi-a spus că a fost dat către fratele meu cel mare, de cruce, una dintre case. Un teren care s-a vândut înainte să moară tatăl meu…, deci nu ar mai fi cine știe ce în testamentul tatălui meu. Am doi copii, pentru ei trăiesc.

De multe ori mă gândesc că nu știu dacă e drept sau nu că sunt mai orfană decât înainte de a mă adopta tatăl meu. Am rămas fără nimic, pe drumuri. Nu pot să spun că din forța voluntară a dânsului m-a lăsat fără nimic. Nu pot să spun lucrul acesta. Soția dânsului mi-a demonstrat de fiecare dată că nu mă iubește. Asta am simțit … Nu am ce să spun, sunt multe amintiri. Am una… Cuvintele când mi-a zis că nicioadată și nimeni nu va ști că exist.

Citește și: Drama trăită de fiica adoptivă a lui Constantin Codrescu. Anca face dezvăluiri cutremurătoarea după moartea actorului: „Mă ascundeau de mama, să n-o văd”

Astea mi-au rămas… Eram copil, nu aveam mai mult de 12 ani, a fost la puțin timp după ce a murit mama mea adoptivă, Ildiko Codrescu. De câte ori venea tata de la teatru i-am spus: ”Tata, eu nu sunt bine”. De față cu dânsul lucrurile se schimbau, înțelegeți ce spun, și atunci tata nu credea 100% ce îi spuneam eu cu lacrimi care mă ardeau pe obraz”, a declarat Anca Codrescu.

Realizatorul emisiunii a prezentat o înregistrare telefonică cu mama vitregă a Ancăi, Vasilica Codrescu:

„A lăsat soțul un testament. Ce le revine pur și simplu, ce decide legea aia primesc. La toți a lăsat egal. Soțul mi-a lăsat mie. Dacă sunt de acord cu testamentul, le revine o cotă parte. Eu nu am trăit pentru avere. Succesiunea a deschis-o unul din copii. Ancuța a fost plecată. I-am spus că are aceleași drepturi cu copii, dacă vrea să fie de acord cu testamentul.

Am crescut-o alături de copiii cărora eu le-am dat viață și pe care, acum 40 de ani, i-a înfiat și pe ei (n.r. Constantin Codrescu a înfiat copii Vasilicăi). Nu am făcut nicio diferență între ei, din contra: am ajutat-o, că ea a avut probleme. Nu îi lipsește nimic. În căsnicia ei nu îi lipsea nimic”, a declarat văduva lui Codrescu.

Citește și: Fiica lui Constantin Codrescu, în război cu văduva actorului din cauza moștenirii: „O să atac testamentul”

Anca Codrescu a fost șocată de declarația mamei vitrege, întrucât nu știa până la acel moment că masa succesorală a fost deschisă.

„Acum am aflat vestea că masa succesorală a fost deschisă. Eu nu am fost anunțată.Am renunțat la soțul meu pentru că era o căsnicie care nu se putea duce. Nu doresc să mă întorc la momente și ce s-a întâmplat în căsnicia mea de 18 ani. Și, da!, m-au ajutat, nu pot să spun dacă cu fățărnicie sau nu. Fata mea a sunat-o pe dânsa până să plece tatăl meu dintre noi și a rugat-o să o ajute financiar; a sunat fără ca noi să știm.

Dar dânsa (n.r. Vasilica Codrescu) nici nu a recunoscut cine este la telefon până nu i-a spus: ”Buni, cum de nu mă recunoașteți?” Apoi i-a spus fetei mele că ”Ce face mama ta acolo, în Spania?”, iar fata a insistat și i-a spus că ar putea să o ajute și pe ea, că și ea este nepoata lui bunelu… Dar, firește că rezultatul a fost nul, nu a ajutat-o cu niciun leu.

Atâta suferință pe care am avut-o pur și simplu nu mai poate sta în suflet. Atâtea palme, atâția pumni pe care i-am primit… Coșmaruri! (…) Această împărțire e a ceea ce a mai rămas… Când am fost ultima oară de Paști mi-a spus mie și fetei că i-a fost dată băiatului cel mare, Paul, casa de la curte. Și i-am spus: ”De ce?” ”Că a avut grijă de tătuțelu” (n.r. replica mamei vitrege).

Am vorbit cu un avocat, dar acum avem surpriza, prin ce a spus doamna Codrescu, că deja masa succesorală a fost deschisă. Cred că recent, pentru că acum o lună jumătate am făcut verificarea la Biroul Notarilor Publici din București și s-a răspuns printr-un mail domnului avocat că nu a fost deschisă de nimeni, de nicio parte din membrii familiei. Deci, a fost deschisă destul de recent. Dar nu am fost informată, nu m-au sunat” , a mai spus aceasta.