Drama trăită de fiica adoptivă a lui Constantin Codrescu. Anca face dezvăluiri cutremurătoarea după moartea actorului: „Mă ascundeau de mama, să n-o văd”

Drama trăită de fiica adoptivă a lui Constantin Codrescu. Anca a fost înfiată de la orfelinatul din Brăila de marele actor și fosta soție a acestuia. Nu ar fi avut deloc un trai liniștit în sânul familiei, în copilărie nu era lăsată să își vadă mama.

17 feb. 2023, 11:13
Drama trăită de fiica adoptivă a lui Constantin Codrescu. Anca face dezvăluiri cutremurătoarea după moartea actorului: „Mă ascundeau de mama, să n-o văd”
Drama trăită de fiica adoptivă a lui Constantin Codrescu

Drama trăită de fiica adoptivă a lui Constantin Codrescu. Când tatăl ei s-a stins din viață, Anca a venit în România pentru a-și lua rămas bun de la părintele ei, dar și pentru a-și revendica partea ei de moștenire. Din păcate, a aflat de la văduva actorului că a fost scoasă din testament, fapt pe care nu-l crede a fi adevărat.

Citește și: Fiica lui Constantin Codrescu, în război cu văduva actorului din cauza moștenirii: „O să atac testamentul”

Eu stau, deocamdată, în liniște și în tăcere la acțiunea familiei tatălui meu, pentru că e soția, care a stat împreună cu el ultimii 40 de ani. Și sunt și cei doi fii ai ei, care sunt trecuți pe numele lui, așa că o să fim patru la moștenire …Toți acești ani, până când a murit tatăl meu, mereu mi-a spus că nu mai sunt în testament, că m-a scos tatăl meu și că a vrut să scoată și numele, dar n-a putut, că i-a spus ea să n-o facă, mă rog… Telenovelă căreia eu nu i-am dat curs.

M-am gândit să caut și partea de moștenire din partea mamei mele. Eu vreau să găsesc urma mamei mele, unde a decedat, unde a fost dusă, pentru că nu știu absolut nimic. Am întrebat-o pe dânsa, pe fosta soție a tatălui meu, și mi-a zis că nu știe nimic. I-am zis că trebuie să știe ceva, pentru că, atunci când a murit mama mea, eu eram minoră, tata mă avea în custodie și mai mult ca sigur că l-au chemat să semneze.” a declarat Anca Codrescu pentru Cancan.

Drama trăită de fiica adoptivă a lui Constantin Codrescu

Anca Codrescu a declarat că atunci când părinții ei adoptivi au divorțat, mama ei s-a recăsătorit și inițial a locuit cu aceasta. Constantin Codrescu a câștigat procesul de custodie, iar mama adoptivă avea drept de vizitare.

Actorul i-ar fi refuzat fostei soții dreptul de a o vizita pe copilă. Din spusele Ancăi, familia actorului o ascundea de fiecare dată când mama ei venea să o caute. Mai mult, pe când avea 12 ani, ar fi aflat de moartea mamei sale de la tatăl adoptiv, care i-ar fi dat vestea abia la un an.

Ea s-a recăsătorit cu un bărbat din Ploiești. Eu eram minoră atunci. Nu știu nimic de ea. Venea să mă caute în vacanțe. Îmi aduc aminte că mă ascundeau să n-o văd. Mama mea adoptivă a câștigat procesul de custodie cu tatăl meu și am stat cu ea vreo doi ani în Brăila, dar tata a redeschis procesul și a câștigat.

Îmi aduc aminte că ea câștigase în instanță dreptul să mă ia în vacanțe, după ce m-a luat tata în custodie. Și venea în fiecare vară să mă ia, dar ei mă ascundeau. Eu stăteam cu tata și cu soția lui în Drumul Taberei. Vreun an, apoi ne-am mutat la Ghermănești, comuna Snagov.

O vedeam pe mama mea prin curte, dar dacă nu voiau să mă scoată… Ea venea până la poartă, nu știu ce vorbea cu ei, eram copil, nu știam ce fac ei. Am văzut-o ultima dată înainte să moară. A murit în 1990, eu am văzut-o în 1989. De atunci nu mai știu nimic de ea. Îmi amintesc că mi-a zis tata, într-o zi, „tu știi că a murit mama ta?Și mai multe nu mi-a spus. Aveam 12 ani”, s-a destăinuit Anca Codrescu.