Anca Dragu a folosit angajaţii Senatului, maşinile şi salonul oficial pentru familie şi prieteni. Reacţia uluitoare a senatoarei USR

Pe când era preşedintele Senatului, Anca Dragu a folosit angajaţii şi maşinile instituţiei, precum şi salonul oficial de la Aeroportul Otopeni, pentru a se îmbarca preferenţial cu familia şi prietenii în avionul low-cost care a dus-o în vacanţă în Franţa.

23 dec. 2021, 18:41
Anca Dragu a folosit angajaţii Senatului, maşinile şi salonul oficial pentru familie şi prieteni. Reacţia uluitoare a senatoarei USR

Anca Dragu (USR), fost preşedinte al Senatului, a folosit resurse publice în interesul propriu, mai exact al familiei sale şi al unor apropiaţi, aşa cum reiese dintr-un document intern al Senatului României.

Sub pretextul unei „delegaţii”, Anca Dragu a folosit maşinile Senatului, angajaţi de la Serviciul Protocol și Pașapoarte al Senatului, precum și Salonul Prezidențial de la Aeroportul Otopeni, pentru a avea facilități la îmbarcarea în avionul care a transportat-o în vacanță în Franța, notează G4Media.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă dă de pământ cu Florin Cîţu. „Ești ultimul om care poți să vorbești, drogatule!” VIDEO

De ce a folosit Anca Dragu angajaţii Senatului, maşinile şi salonul oficial pentru familie şi prieteni. Motivul invocat de USR-istă

Anca Dragu a susţinut că accesul la aceste facilități a avut loc „la recomandarea serviciilor de securitate”, întrucât ea era atunci preşedinte al Senatului, adică al doilea om în stat.

De altfel, din documentul intern al Senatului reiese că la data de 23 iulie, cu două zile înainte de deplasare, Direcția Secretariat General din Senat a trimis o adresă Secretarului General, informându-l asupra faptului că, între 25 iulie și 1 august, ”o delegație condusă de către doamna Anca Dana Dragu, președintele Senatului României (…) va efectua o deplasare în Franța”.

foto: g4media.ro

Mai mult, se solicita accesul membrilor delegației, precum și al unor reprezentanți ai Senatului de la Serviciul Protocol și Pașapoarte, la Salonul Prezidențial Corp C din Aeroportul Otopeni. A fost cerut şi sprijinul „în facilitarea formalităților de îmbarcare și trecere a frontierei” pentru cei șase membri ai delegației, în frunte cu Anca Dragu.

Potrivit sursei citate, Anca Dragu, familia şi prietenii au folosit curse Ryanair (low cost) pe traseul București-Marsilia și retur. Din „delegaţi”, au mai făcut parte soţul Ancăi Dragu, care este politician USR în judeţul Constanţa, fiica şi fiul minor ai acestora, un coleg de facultate al fiicei și o prietenă de familie.

Cum a folosit Anca Dragu facilităţi din bani publici pentru o deplasare privată

G4media scrie că Anca Dragu a confirmat că deplasarea în Franţa a avut un caracter privat. Cu şase zile înainte de plecare, ea şi-a delegat atribuţiile, pentru perioada 25 iulie-1 august, către vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu.

Senatoarea USR a precizat, în mod repetat, că accesul la resursele instituției și la facilitățile de îmbarcare au avut loc „la recomandarea serviciilor de securitate, în calitate de președinte al Senatului”.

„Nu am încălcat nici o regulă, nu am folosit resurse publice în mod abuziv”, a spus Dragu.

De asemenea, Anca Dragu a subliniat că procedura a fost una normală pentru calitatea de preşedinte al Senatului, pe care o îndeplinea la acel moment, iar publicarea acestor informaţii o consideră un atac la adresa familiei sale care ”va fi terfelită înainte de Crăciun”.

Citeşte şi: ÎPS Teofan, mesaj tulburător în Pastorala de Crăciun: „Trăim realitatea morții mai intens acum decât înaintea pandemiei” VIDEO