Anca Dragu, reacţie furibundă după tergiversarea moţiunii de cenzură USR PLUS şi AUR. „PSD şi UDMR încalcă Constituţia”

Preşedintele Senatului acuză PSD şi UDMR că nu respectă Constituţia, după ce Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului au decis că moţiunea de cenzură iniţiată de USR PLUS şi AUR nu va fi votată până când nu va fi publicată motivarea CCR privind conflictul dintre Guvern și Parlament.

28 sept. 2021, 18:27
Anca Dragu, reacţie furibundă după tergiversarea moţiunii de cenzură USR PLUS şi AUR. „PSD şi UDMR încalcă Constituţia”

Anca Dragu, președintele Senatului, a reacționat, ca urmare a deciziei BPR de a nu vota moțiunea depusă de USR PLUS și AUR.

„Eu vreau să revin la comunicatul pe care l-am văzut astăzi de la Curtea Constituțională și care spune foarte clar că trebuie să continue această moțiune de cenzură (n.r. moțiunea USR PLUS și AUR). De altfel, faptul că unii dintre colegii din BPR, respectiv UDMR și PSD, au votat în continuare împotriva continuării parcursului moțiunii depuse de USR, ne arată că ei în continuare încalcă Constituția.

Vă repet, scrie foarte clar în comunicatul Curții Constituționale, nu e niciun drept de tăgadă, deși am văzut tot felul de explicații care mai de care mai halucinante. Cred că ar trebui să facem grupuri din acestea de lectură, să lecturăm împreună anumite texte din Constituție și din deciziile Curții Constituționale“, a precizat Anca Dragu, președintele Senatului, potrivit Dcnews.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu, convins că moţiunea de cenzură PSD va trece. „Coaliţia pierzătorilor îşi va da marţi obştescul sfârşit”

Moțiunea USR PLUS – AUR, sub semnul întrebării. Moțiunea PSD, citită joi și votată săptămâna viitoare

Potrivit sursei citate, conducerile celor două camere ale Parlamentului au decis, cu doar 9 voturi „pentru” și 16 abțineri, că moțiunea de cenzură inițiată de USR PLUS și AUR nu va fi dezbătută și citită până la publicarea motivării Curții Constituționale a deciziei privind conflictul dintre Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură.

Pe de altă parte, Birourile Parmanente Reunite ale Parlamentului au stabilit calendarul moţiunii de cenzură PSD. Acesta va fi citită joi, de la ora 14, iar pe data de 5 octombrie va fi dezbătută și votată.

PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor. Jos Guvernul Cîțu”.

Mai mult, copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că parlamentarii formațiunii vor vota moțiunea de cenzură a PSD.

Conflictul dintre Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură a fost judecat de Curtea Constituțională a României (CCR), marți, la trei zile după Congresul PNL, în care a fost ales președinte premierul în funcție, Florin Cîțu.

Citeşte şi: Florin Cîţu, primele decizii ca preşedinte al PNL. Mesajul tranşant către USR PLUS: „Vom trage linie”