Anca Dragu rupe tăcerea după demiterea lui Voiculescu de la Sănătate: Violența acestui gest ne-a mirat și a forțat reacția noastră!

Anca Dragu a vorbit despre motivul pentru care USR PLUS a decis să retragă sprijinul politic pentru Florin Cîțu, ca reacție la demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății.

18 apr. 2021, 11:31
Anca Dragu rupe tăcerea după demiterea lui Voiculescu de la Sănătate: Violența acestui gest ne-a mirat și a forțat reacția noastră!

Anca Dragu rupe tăcerea după demiterea lui Voiculescu de la Sănătate. Șefa Senatului că a fost o deciyie destul de normală după ”violența acestui gest”.

Anca Dragu rupe tăcerea după demiterea lui Voiculescu de la Sănătate. Ce spune șefa Senatului

”Nu știu care a fost reacția lui Iohannis în acest caz, dar decizia a fost a premierului. Am avut în coaliție o discuție de săptămâna trecută, iar liderii au ieșit cu mesaje de susținere pentru coaliție și pentru Vlad Voiculescu. Violența acestui gest ne-a mirat și ne-a forțat reacția noastră.

Nu am auzit explicații din partea premierului cu privire la demiterea lui Vlad Voiculescu. Tot pe surse s-au scurs informații că ar fi o tensiune între ei. Cu siguranță acel ordin a fost un pretext slab, ordinul a fost discutat de CNSU și evaluat. Noi suntem aici să construim. Noi vrem să aplicăm programul de guvernare, în care credem foarte mult și sute de membrii USR au contribuit. Personal, am insistat pentru evitarea fragmentării în Guvern. Ministerele devin greoaie și reactive dacă miniștrii se schimb. Cel mai performant guvern a fost guvernul condus de Năstase. E vorba de continuitate, nu e un atlfel de exemplu. Fragmentarea nu face bine politicii, ne trezim că avem foarte multe decalaje în toate domeniile.

Noi vrem să ne așezăm la masa discuțiilor. Cred că orice om politic responsabil ar face asta. Avem două declarații opuse din partea PNL și din partea USR PLUS. Nu e o situație anormală în lumea politică. Trebuie să restabilim niște reguli ale jocului. Trebuie să ne simțim confortabil în această coaliție. Vrem să fim respectați la guvernare. Eu nu vreau să fac niciun fel de speculație și afirmație înainte să încep dialogul. Nu cred că ne-am grăbit când am retras sprijinul lui Cîțu, a fost o reacție normală, la un gest brutal. Noi încercăm să discutăm. PNL e acela care își propune premierul. Propunerea trebuie să fie din partea liberalilor. Eu știu ce dorește USR PLUS și cu ce sentimente vine la acea masă. Partidul nostru își dorește responsabilitate, dar și respect. Nu cred că e cazul de alegeri anticipate și nici guvern minoritar.

Am o relație foarte bună cu Ludovic Orban. Pot să spun că m-a sprijinit Ludovic Orban. Nu avem o ruptură între USR și PLUS. Există normalitate. Vlad Voiculescu are încă șanse în politică. E un politician tânăr, are tot ce îi trebuie pentru politicianul modern. Nu face parte din categoria politicienilor care vor funcție pentru binele personal. Sunt încercări care l-au întărit. Conferința lui după demitere nu a fost bazată pe resentimente și face o analiyă foarte conștientă a mandatului său. Pe Vlad nu l-am văzut ca un rival al lui Dacian Cioloș, de altfel nici nu am auzit intenția lui de a candida la șefie.”, a  declarat Anca Dragu, la Insider politic.

Citește și: Vlad Voiculescu, despre relația cu premierul Florin Cîțu. „Acțiunile au fost abuzive. Am avut toată deschiderea să văd care au fost problemele”


loading...
Partenerii noștri