Vlad Voiculescu, despre relația cu premierul Florin Cîțu. „Acțiunile au fost abuzive. Am avut toată deschiderea să văd care au fost problemele”

Vlad Voiculescu, demis miercuri de Florin Cîțu din funcția de ministru al Sănătății, a vorbit despre relația pe care a avut-o cu premierul.

16 apr. 2021, 22:11
Vlad Voiculescu, despre relația cu premierul Florin Cîțu. „Acțiunile au fost abuzive. Am avut toată deschiderea să văd care au fost problemele”

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii, a fost întrebat ce se s-a rupt relaţia cu premierul Florin Cîţu, care la început părea a fi una bună.

„Înțelegerea mea asupra modului în care funcționează o echipă ține de un leadership, spirit de echipă și încredere ce trebuie să existe. A existat acest tip de încredere între cei de la Ministerul Sănătății. Ne-am trezit cu Corpul de Control al premierul care venise să-l ancheteze pe domnul Voinea. E de neînțeles ca, fără să spui public care e problema vizavi de acele date, care e legea încălcată, să provoci o anchetă.

Mi-a ținut jumătate din echipa de la Ministerul Sănătăţii în interogări. Pe Voinea (Ştefan Voinea, consilierul lui Vlad Voiculescu, n.red) l-a ținut șase ore, după care anunță că trimite la Parchet, deci face o plângere penală. Da, premierul României, probabil împreună cu Ciuvică.

Exact aceleași acuzații și aceeași direcție a acțiunii au avut-o.

E un moment despre care vorbisem înainte. Am spus că trebuie să avem raportul Corpului de Control. Am spus că dacă cineva a încălcat o procedură, trebuie să lămurim, să știm acest lucru. Nu e imaginat pentru mine să aflu din presă că unul din membrii echipei mele să fie trimis la Parchet fără ca acest lucru să fie lămurit. Până azi premierul nu a publicat acel raport care să arate că Voinea a încălcat vreo normă.

„Acțiunile au fost abuzive. Nu a discutat niciodată acest lucru cu mine ca să vedem care au fost punctele. Am avut toată deschiderea să văd care au fost problemele”, a spus Vlad Voiculescu la Digi24.

Vlad Voiculescu, despre ce înseamnă sistem și epoleți. „Oamenii aceștia nu pot fi schimbați de pe o zi pe alta”

„Există un sistem care trăiește din banii statului și care e înțesat la fiecare nivel de sinecuri și interese care nu sunt legate de un nimic. În sănătate vorba de case de asigurări, case de sănătate. Oriunde calci, calci pe un carnet de partid. Ai date concrete că la Timișoara se impune carantina.

Directorul DSP propune carantinarea Timișoarei și exclude de la carantinare pe cei care au carnet PNL”, a explicat Voiculescu, potrivit sursei citate.

Vlad Voiculescu a precizat că începuse evaluarea şefilor Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară, pe care voia să-i schimbe din funcţie, cu câteva săptămâni înainte de a fi demis de premierul Cîţu.

„Am început evaluarea în urmă cu 3 săptămâni. Slabă pregătire profesională. Carnete de partid aproape peste tot. Voiam să organizăm concursuri pentru a schimba directorii DSP”, a spus fostul ministru al Sănătăţii.

Întrebat de ce nu a început mai devreme acest procest de evaluare, Voiculescu a dat de înţeles că „nu e așa de simplu să schimbi un funcționar public, un șef de DSP”.

„Oamenii aceștia nu pot fi schimbați de pe o zi pe alta. Doar după evaluare. Evaluarea a avut loc, dar sunt termene legale. Calendarul era stabilit, nu îl făceam eu. Momentul evaluării e la anumite perioade din an. Nu e ceva ce să vreau să schimb din pix. Trebuie respectat calendarul”, a afirmat Vlad Voiculescu.

„Știți care sunt procedurile pentru a schimba un funcționar sau altul. Nu e ca și cum poți schimba un director de pe o zi pe alta”, a adăugat fostul ministru.

Citeşte şi: Florin Cîţu, după demiterea lui Voiculescu: Această coaliţie s-a constituit în urma votului românilor, nu în jurul unor persoane

După ce l-a demis pe Voiculescu, Florin Cîţu a anunţat că alianţa partidelor de guvernare s-a constituit în urma votului românilor, nu în jurul unor persoane.

„România trece printr-o situaţie dificilă în lupta cu pandemia. Ca să avem succes am spus ca este nevoie de incredere in instituţiile statului. Am decis astăzi să fac o modificare la vârful sistemului Sănătăţii. Eu cred cu tarie in aceasta coalitie de guvernare, pentru că s-a constituit în urma votului românilor, nu in jurul unor persoane”, a declarat premierul.

Citeşte şi: Florin Cîţu, după acuzaţiile de măsluire a numărului de morţi aduse de Voiculescu: „Îi cer domnului Barna să prezinte un raport, dacă ştia de aceste nereguli şi ce măsuri a dispus. Şi nu glumesc”

În schimb, Cătălin Drulă, vicepreședinte USR PLUS și ministru al Transporturilor, a declarat despre şeful Guvernului că este un zombie politic, explicând că acesta și-a pierdut încrederea principalului partener de coaliție.

„Da, din păcate a fost un gest iresponsabil, de imaturitate politică, un gest meschin aproape, un gest pe persoană, nu instituțional. Nu a fost un gest al unui om politic responsabil, care înțelege ce responsabilitate are într-o coaliție. Acest comportament în care răstorni masa pentru că te simți sfidat, în care întotdeauna arunci responsabilitatea pe ceilalți – deși USR PLUS a fost un partener extraordinar de loial al premierului, poate mai loial decât propriul partid – este un comportament de anti-lider, este o dezamăgire, o spun direct”, a spus Cătălin Drulă.

Citeşte şi: Cătălin Drulă, reacţia mult aşteptată după demiterea lui Voiculescu: Florin Cîţu e un zombie politic!


loading...