Anca Pandrea nu poate trece peste pierderea lui Iurie Darie. Cum și-a petrecut actrița ziua de naștere

Anca Pandrea, văduva regretatului actor Iurie Darie, a petrecut de ziua ei cu șampanie și tort la ea acasă, înconjurată de prieteni.

22 feb. 2024, 11:58
Anca Pandrea nu poate trece peste pierderea lui Iurie Darie. Cum și-a petrecut actrița ziua de naștere

Anca Pandrea a împlinit 78 de ani. De ziua ei, acrița a fost înconjurată de cei dragi. A fost o petrecere restrânsă, la ea acasă, iar invitații au fost serviți cu cafea într-un serviciu pe care nu l-a mai folosit de când s-a stins din viață Iurie Darie.

Citește și: Romică Țociu rupe tăcerea! Secretul pe care Alexandru Arșinel l-a luat cu el în mormânt a ieșit la iveală. ”Nu am spus-o nimănui”

Vedeta susține că a simțit prezența marelui actor și, la un moment dat a izbucnit în plâns, pentru că nu s-a mai putut abține.

„A fost și este, în continuare, o zi în care fac o vârstă, pe care nu mi-e rușine că o fac, pentru că am făcut ceva pe lumea asta. 78 de ani. M-am întâlnit cu prietenii, aici, la noi, acasă, dar iubirea și sufletul meu, Iura, a fost cu noi, și, la un moment dat, chiar am plâns’, a declarat Anca Pandrea, pentru viva.ro.

Citește și: Florin Zamfirescu a continuat să fie actor datorită părintelui său: „Mama s-a ținut și a fost vie până am ieșit la pensie”

 

Anca Pandrea nu a trecut peste pierderea lui Iurie Darie

Deși a fost înconjurată de dragostea celor prezenți, Anca Pandrea a ținut să sublinieze cât de greu îi este de când a plecat Iura, însă e fericită că de la ziua ei nu a lipsit pictorul Moise, fiul pictorului Elian Băcilă, un copil de numai patru anișori.

”Este foarte greu, în fiecare zi, mai ales la sărbătoare, fără Iura. Cam așa se întâmplă de fiecare dată. Petrec cu Dana, Ingrid, Răzvan, Ilinca, cei care au fost lângă mine, m-au ajutat și au cumpărat tortul. Acum, fiecare, deja, pleacă la casa lui și eu mă bag în culcuș și dorm. mesaj, vă spun că vă iubesc și vă mulțumesc.”, a încheiat Anca Pandrea.

Invitații au ținut și ei să-i aducă daruri care să-i amintească de Iura. Un invitat i-a adus un set de fotografii cu tânărul și fermecătorul Iurie Darie în rolul lui Făt-Frumos din filmul „Blanca” (1955). Acesta a fost un film interzis în perioada comunistă, fiind acuzat de „misticism” și difuzat, după 1990, în cinemateci. O altă fotografie rară primită îi reprezintă pe Anca Pandrea și Iurie Darie în piesa de teatru „D’ale protocolului” (1990), de la Teatrul de Comedie din București.