Anca Sigartău: „Biserica e singurul loc unde mă simt iubită”

Actriţa care joacă în serialul "O săptămână nebună", de la ProTV, pune pe primul plan în viaţa sa credinţa, având convingeri care au făcut-o să creadă mai mult şi să lupte, mai ales că a iubit atât de mult încât s-a căsătorit cu un cetăţean tunisian, iar apoi s-a mutat în SUA pentru un alt bărbat.

18 feb. 2014, 07:01
Anca Sigartău: „Biserica e singurul loc unde mă simt iubită”

Este mamă a trei copii şi trăieşte viaţa prin pasiunile sale, dar şi prin credinţa în Dumnezeu. „Nu-mi place să îmi expun credinţa. Nu ştiu cât de credincioasă sunt, credinţa mea nu e de duminică de la 10 la 12, este o chestiune de fiecare clipă, de alegeri potrivite, de trăit frumos. Eu merg la biserică pentru că mă pune în rost, acolo mi se face ordine şi îmi aduc aminte ce contează cu adevărat. Mă duc la biserică pentru că îmi place, e frumos, e bine şi e singurul loc unde mă simt iubită”, a declarat, pentru „ring”, Anca Sigartău.

Legat de convingerile sale, Anca Sigartău susţine că timpul nu există. „Eu nu trăiesc în ani pământeşti, ci în secunde dumnezeieşti. Anii pământeşti te întristează, creează ataşamente greşite. Secundele dumnezeieşti te leagă de oamenii potriviţi, îţi dau bucurie şi valoare. Timpul este o noţiune introdusă pentru a suplini faptul că nu ne folosim integral creierul. Conform principiului acţiunii şi reacţiunii, în secunda în care am face o faptă ne-am primi răsplata instantaneu. Răsplata ar veni ca un bumerang. Timpul ne dă viaţă, adică posibilitatea să ne îndreptăm. Deci, pentru mine, nu timpul este important, ci ceea ce gândeşti, ce faci şi încotro te îndrepţi. Restul este o mare păcăleală. Sunt doar două secunde: ai clipit de două ori şi gata! Viaţa după moarte? Pentru mine, noţiunile de viaţă şi moarte au o altă dimensiune. Moartea este renunţarea la vis. Când omul nu mai speră sau nu mai visează, a murit. Faptul că viaţa noastră este împărţită între realitate şi vis este lecţia cea mai importantă. Când adormim, visăm, suntem liniştiţi şi tot universul ne aparţine, deci visul, pacea şi libertatea sunt noţiunile care ni se predau în fiecare seară. De ce om fi noi atât de încăpăţânaţi încât renunţăm la ele când ne trezim?”, a mărturisit actriţa.

Citeşte mai mult pe ziarulring.ro