Anchetă de proporţii după ce George Simion a fost stropit cu cerneală la Iaşi. Două persoane, audiate

Autorităţile din Iaşi audiază două persoane suspectate de implicare în atacul la adresa lui George Simion, liderul AUR. Este vorba despre o femeie şi un bărbat, soţ şi soţie. Bărbatul este cel care l-a stropit cu cerneală pe Simion.

24 ian. 2022, 13:04
Anchetă de proporţii după ce George Simion a fost stropit cu cerneală la Iaşi. Două persoane, audiate
foto: Ziarul de Iaşi

Anchetă de proporţii după ce George Simion a fost stropit cu cerneală la Iaşi. Liderul AUR a declarat, însă, că nu va depune plângere în acest caz şi nici nu vrea ca agresorul să fie amendat.

Jandarmeria Iaşi a a anunţat că două persoane au fost duse la audieri, luni, după ce au fost implicate în incidentul din Piaţa Unirii.

Surse din rândul anchetatorilor spun că ar fi vorba despre doi soţi, iar bărbatul e acuzat c-ar fi aruncat cu cerneală spre George Simion, copreşedintele AUR, conform News.ro.

„În jurul orei 10.25, asupra unuia dintre participanţii prezenţi în Piata Unirii din Iaşi, la o manifestare publică nedeclarată, a fost aruncată o substanţă lichidă de culoare albastră. În acest caz, două persoane au fost identificate şi extrase din mulţime de către Poliţia Locală a Municipiului Iaşi şi au fost preluaţi de Secţia 3 Poliţie a Municipiului”, au transmis reprezentanţii Jandarmeriei Iaşi.

Citeşte şi: George Simion, atacat la Iași! Liderul AUR a fost stropit cu cerneală. Reacţie uluitoare: „S-ar putea să trimită ăştia pe unii să ne omoare” VIDEO

Liderul AUR George Simion a cerut Poliţiei să nu-l amendeze pe tânărul care l-a stropit cu cerneală în Piaţa Unirii din Iaşi, precizând că nici nu va depune vreo plângere penală în acest caz.

”Eram în Hora Unirii, iar un individ a venit şi a aruncat cu ceva albastru spre mine. Nu mă tem, mă tem doar de Dumnezeu, suntem în mijlocul oamenilor, pot să arunce cu ce vor. În ultimii 30 de ani politicienii s-au temut de popor, nu trebuie să se teamă. Nu ştiu de ce a aruncat, nu mi-a zis nimic. Asta nu e motiv să ne strice sărbătoarea. Rog Poliţia să nu îl amendeze pe individ, e o sărbătoare naţională. Dacă aşa a vrut el să facă, noi îl iubim. Nu voi depune plângere penală”, a afirmat George Simion.

Liderul AUR, George Simion, l-a acuzat pe primarul Mihai Chirica că nu a organizat manifestări oficiale la Iaşi de Ziua Unirii, membrii AUR din jurul său huiduindu-l pe primar şi strigând ”La puşcărie!”

Citeşte şi: NATO confirmă trimiterea de trupe în România. Europa de Est devine teatru de război, Alianţa anunţă suplimentarea numărului de nave de război şi avioane de luptă