George Simion, atacat la Iași! Liderul AUR a fost stropit cu cerneală. Reacţie uluitoare: „S-ar putea să trimită ăştia pe unii să ne omoare” VIDEO

Tensiuni la ceremoniile din Iaşi, oficiate Ziua Unirii Principalelor Române! George Simion a fost stropit cu cerneală în timp ce susţinea un discurs. Persoana pusă pe scandal a fost ridicată de jandarmi în urma incidentului.

24 ian. 2022, 10:43
George Simion, atacat la Iași! Liderul AUR a fost stropit cu cerneală. Reacţie uluitoare: „S-ar putea să trimită ăştia pe unii să ne omoare” VIDEO
foto: Ziarul de Iaşi

În momentul în care George Simion ţinea un discurs, cineva din mulţime s-a îndreptat către el şi pur şi simplu l-a împroşcat cu cerneală. Imediat, oamenii au sărit în apărarea liderului AUR. Au intervenit şi jandarmii, ceea ce a dat naştere la un scandal uriaş.

Persoana care a aruncat cu cerneală în George Simion a fost ridicată de forţele de ordine. Cel mai probabil, aceasta va fi dusă la audieri, transmite România Tv.

Imagini cu momentul în care George Simion a fost stropit cu cerneală la Iaşi

„În jurul orei 10.25, asupra unuia dintre participanții prezenți în Piata Unirii din Iași, la o manifestare publică nedeclarată, a fost aruncată o substanță lichidă de culoare albastră. În acest caz, două persoane au fost identificate și extrase din mulțime de către Poliția Locală a Municipiului Iași și au fost preluați de Secția 3 Poliție a Municipiului”, au transmis reprezentanții IJJ Iași, citaţi de Bzi.

 

 

 

George Simion, atacat la Iași! Liderul AUR a fost stropit cu cerneală

„Vedeţi scuipatul! Au aruncat cu nişte albastru de metil probabil. Nu ne temem decât de bunul Dumnezeu. Orice instigator ar veni, să vină! V-am zis. S-ar putea să trimită ăştia pe unii să ne omoare. Nu ne temem!”, a spus George Simion într-un live pe Facebook.

foto: Bzi.ro

Întrebat de corespondentul România TV, Aurina Petrea, de ce nu s-a spălat de cerneală, George Simion a răspuns:

„De ce să mă spăl? Nu sunt politician cu mască. Nu sunt om care se teme de nimeni. Mergem înainte”, a spus liderul AUR, înconjurat de zeci de simpatizanţi.

Citeşte şi: George Simion: Avem 730.000 de semnături pentru demiterea preşedintelui. Sperăm ca până în martie să ajungem la 3 milioane

Scandalul a izbucnit după ce în Piaţa Unirii din Iaşi un grup de persoane a afişat un banner cu mesajul „Mişcarea pentru dezvoltarea Moldovei”, spunând că AUR şi senatoarea Diana Şoşoacă nu reprezintă de fapt Iaşiul.

Citeşte şi: EXCLUSIV | George Simion pune tunurile pe Nicuşor Dan după greva STB. „Trebuia să-şi dea demisia”

Reprezentanţii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au venit la Iași pentru a sărbători 163 ani de la Unirea Principatelor Române. La manifestare sunt prezenți lideri AUR, în frunte cu George Simion, copreședintele formațiunii. Membrii AUR au pornit în marş traseul Piața Unirii-Palatul Culturii, potrivit Bzi.ro.

Nu e prima oară când politicienii din România se confruntă cu astfel de incidente. În anul 2000, preşedintele Emil Constantinescu a fost stropit cu cerneală de un bărbat. La acea vreme, timişoreanul Isaia Faur (51 ani), membru PRM, a mai fost anchetat şi reţinut de Poliţie, sub acuzaţia de ultraj împotriva unor magistraţi sau personălitaţi publice locale, potrivit unui comunicat al Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP).

Faur a reuşit să se apropie de preşedintele Emil Constantinescu, în momentul în care acestea ieşea secția de votare de la Liceul Jean Monet din Capitală. Şeful statului era însoţit de patru ofiţeri SPP, dar aceştia nu au reuşit să-l împiedice pe Faur să arunce cu o substanţă dintr-un recipient pe care scria „colorant pentru zugrăveli”.

 


loading...
Partenerii noștri