Ancheta despre finanţarea lui Poli Timişoara se extinde. DNA a cerut documente de la Consiliul Judeţean

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a anunţat, miercuri, că DNA Timişoara a solicitat şi de la administraţia judeţeană documente care privesc finanţările Clubului de fotbal Poli, din perioada în care acesta a fost condus de Marian Iancu.

RomaniaTV.net
29 oct. 2014, 15:20
Ancheta despre finanţarea lui Poli Timişoara se extinde. DNA a cerut documente de la Consiliul Judeţean

DNA a cerut, săptămâna trecută, toate documentele care au fost derulate în perioada contractului cu Poli la momentul respectiv. Noi am acţionat în judecată Clubul Poli, am câştigat, suntem înscrişi la masa credală şi sperăm că putem recupera sumele de la masa credală. În momentul când a venit inspectorul de la DNA a fost lăsată adresa prin care se solicitau actele necesare, la secretarul judeţului„, a declarat Titu Bojin, citat de Agerpres.

În şedinţa de plen a CJ de miercuri, consilierul judeţean independent Marcel Mihoc a cerut mai multă atenţie în ceea ce priveşte finanţarea structurilor sportive de către forul judeţean, invocând tocmai recentele controale ale DNA atât la CJ, cât şi la Primăria Timişoarei, pe tema finanţărilor sportive. El a motivat că aflând despre aceste controale care vizează mandate trecute, doreşte ca în momentul în care-şi va încheia atribuţiile de ales să ştie că a lăsat totul în regulă.

Sunt la al treilea mandat şi, cu siguranţă, cei din precedentul mandat o să dea cu subsemnatul. Trag un semnal de alarmă. Aud că atât la Primărie cât şi la Consiliul Judeţean se ridică tot felul de documente şi ar trebui să realizăm mai atent acest gen de proiecte. Dacă ni se spune că se decontează deplasări şi alte socoteli, ca pe vremea lui Iancu, eu nu vreau să fiu responsabil. Doresc să am acces, ca şi consilier judeţean, la rapoartele Curţii de Conturi. (…) Doresc ca atunci când îmi termin mandatul să ştiu că mi l-am închis, nu că mai am probleme„, a declarat Mihoc în plen.

Citeşte şi Percheziţii la primăria Timişoara. DNA verifică sponsorizarea către echipa de fotbal Poli

Direcţia Naţională Anticorupţie a solicitat, săptămâna trecută, Primăriei Timişoara documente legate de finanţarea clubului de fotbal Politehnica din perioada 2008-2011. De asemenea, Tamaş Schiffbeck, procurorul-şef al DNA Timişoara, a declarat că acţiunea întreprinsă marţi dimineaţă de procurori la Primărie nu a fost una de perchiziţie, ci de ridicare a unor documente privind finanţarea clubului de fotbal în perioada 2008-2011.

În mai multe rapoarte ale Curţii de Conturi se arăta că în perioada în care Marian Iancu era la conducerea clubului timişorean de fotbal, acesta ar fi fost finanţat ilegal de către Consiliile Local şi Judeţean. În anul 2008, forul legislativ local şi FC Poli Timişoara au semnat un contract de finanţare prin care CL Timişoara se angaja să finanţeze echipa cu 2,5 milioane de euro pe an, prin care se susţinea obţinerea anumitor calificări şi performanţe.