Anchetă după ce un preot a fost filmat bruscând un copil în timpul slujbei de botez

Poliţiştii din Brăila au demarat o anchetă după apariţia în mediul online a unui filmuleţ în care un preot bruschează un bebeluş în timpul slujbei de botez. Şi reprezentanţii Arhiepiscopiei Dunării de Jos au reacţionat, anunând o anchetă care-l vizează pe tânărul respectiv şi cerând scuze rudelor bebeluşului.

RomaniaTV.net
01 nov. 2017, 07:56
Anchetă după ce un preot a fost filmat bruscând un copil în timpul slujbei de botez

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Brăila, subinspector Laura Dan, o anchetă a fost demarată după ce în mediul online au apărut imagini în care un preot bruschează un copil.

„Poliţiştii s-au sesizat din oficiu pe baza imaginilor apărute în mass-media şi efectuează verificări pentru a stabili dacă în cauză sunt întrunite elementele constitutive ale vreunei infracţiuni, urmând a se lua măsurile legale în consecinţă”, a declarat subinspector Laura Dan.

În imaginile care au apărut pe internet se poate observa cum un preot bruschează un bebeluş, scena fiind surprinsă în timpul unui botez oficiat la biserica „Sfinţii Constantin şi Elena” din Brăila. Preotul paroh Traian Mazăre a fost filmat vizibil nervos pentru că bebeluşul plânge, dar şi pentru că, la un moment dat, înainte de a-l băga în cristelnţă,îl apucă de veşmintele preoţeşeti.

Nervos, preotul refuză iniţial, să-l mai scufunde în cristelniţă pe micuţ, duce copilul pe masa de unde l-a luat şi încearcă să-şi aranjeze veşmintele care I se agaţă de cap. În final, spre stupefacţia celor prezenţi, părintele Traian Mazăre, fără să îşi ascundă în vreun fel nervozitatea, scufundă violent bebeluşul, în cristelniţă, acoperind cu putere gura copilului care continuă să plângă. Întreaga filmare a apărut pe internet, provocînd un val de furie şi revoltă.

Urmare a acestor imagini, Arhiepiscopia Dunării de Jos a transmis un comunicat în care anunţă că va demara o anchetă care-l vizează pe preotul respectiv şi totodată cere iertare familiei bebeluşului bruscat în biserică.

„În legătură cu cele petrecute la săvârşirea Tainei Sfântului Botez în biserica «Sfinţii Împăraţi» din municipiul Brăila, ne exprimăm regretul pentru atitudinea nepotrivită a preotului slujitor şi, în acelaşi timp, cerem iertare familiei şi credincioşilor prezenţi. Aspectele ce decurg din materialul înregistrat video vor fi cercetate potrivit rânduielilor liturgice şi canoanelor bisericeşti, în vederea luării măsurilor ce se impun”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanţii Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.