Anchetă epidemiologică în Braşov, după un deces cauzat de MENINGITĂ! 18 apropiaţi ai victimei prezintă SIMPTOME

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică a trimis încă de vineri o echipă la Brașov pentru a face o anchetă epidemiologică, împreună cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din acest județ, a declarat consilierul onorific al ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.

RomaniaTV.net
17 iun. 2017, 10:01
Anchetă epidemiologică în Braşov, după un deces cauzat de MENINGITĂ! 18 apropiaţi ai victimei prezintă SIMPTOME

„Referitor la situația înregistrată la Brașov, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile precizează că, după înregistrarea unui deces, probabil cauzat de o infecție meningococică, a trimis de ieri — 16 iunie — o echipă la Brașov pentru a realiza o anchetă epidemiologică, împreună cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Brașov. Marea majoritatea ai contacților persoanei decedate au fost consultați la Spitalul Boli Infecțioase Brașov. Este vorba de circa 200 de persoane, iar 18 dintre ei, care prezintă un simptom febril, cefalee și unii dintre ei vărsături au fost internați la această unitate sanitară”, a spus Rafila.

Potrivit acestuia starea de sănătate a celor 18 persoane este bună, ei aflându-se sub tratament medical de specialitate.

„Contacții au primit profilaxie antibiotică specifică, iar autoritățile sanitare sunt pregătite, dacă va fi cazul, să trateze eventualii pacienții atât în Brașov cât și în unități sanitare din București”, a mai spus consilierul ministrului Sănătății.

Citeşte şi Alertă medicală în Constanţa: 14 copii sunt suspectaţi de meningită. Probele au fost trimise la Institutul Cantacuzino

El a precizat că probele biologice de la pacientul decedat, dar și de la alte persoane internate la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov au fost trimise la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” pentru precizare de diagnostic.

Directorul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, dr. Ramona Ionescu, a declarat, vineri seară, că la unul dintre cele două cazuri care erau suspectate de a avea meningită analizele au confirmat acest lucru.

Un adolescent de 17 ani a murit miercuri noapte la Spitalul Clinic de Copii și alți opt minori sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase, fiind suspectați de meningită, dar sunt în afara pericolului, potrivit reprezentanților autorităților sanitare din Brașov. Tinerii au ajuns la spital după ce au participat la o petrecere de majorat în localitatea Tărlungeni.