Anchetă epidemiologică la Institutul „Marius Nasta”. Inspectorii DSP au recoltat probe din secţia ATI a spitalului

Ministerul Sănătăţii (MS) precizează că a fost informat despre ancheta epidemiologică de la Institutul "Marius Nasta", unde doi pacienţi infectaţi cu acinetobacter au murit. "Inspectorii sanitari au recoltat mai multe probe din secţia ATI a spitalului şi au început stabilirea contacţilor şi a locurilor de unde provin pacienţii infectaţi. De asemenea, au fost limitate internările în secţie şi au fost luate măsuri de dezinfecţie", a spus ministrul Sorina Pintea, citat de news.ro.

RomaniaTV.net
15 feb. 2019, 12:53
Anchetă epidemiologică la Institutul „Marius Nasta”. Inspectorii DSP au recoltat probe din secţia ATI a spitalului

Ministerul Sănătăţii a fost informat de către Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti şi managerul Institutului Naţional de Pneumftiziologie „Marius Nasta” despre demararea unei anchete epidemiologice în cazul identificării unor de infecţii intraspitaliceşti în unitatea sanitară, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de MS.

Ancheta DSP Bucureşti în această unitate medicală a început în seara de 9 februarie, imediat după ce managerul Institutului a anunţat reprezentanţii DSP MB despre identificarea unor cazuri de pacienţi cu infecţii nososcomiale în secţia de Terapie Intensivă a unităţii sanitare.

Ancheta epidemiologică a DSPMB este în curs de desfăşurare.

„Inspectorii sanitari au recoltat mai multe probe din secţia ATI a spitalului şi au început stabilirea contacţilor şi a locurilor de unde provin pacienţii infectaţi. De asemenea, au fost limitate internările în secţie şi au fost luate măsuri de dezinfecţie. Vreau să remarc faptul că managerul institutului nu numai că a recunoscut existenţa infecţiilor nosocomiale în secţia spitalului, dar a şi raportat imediat la Direcţia de Sănătate Publică ceea ce face ca să poată fi luate de urgenţă măsurile necesare pentru asigurarea siguranţei pacienţilor internaţi”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Doi pacienţi internaţi la secţia de Terapie Intensivă de la Institutul de Pneumologie „Marius Nasta” şi confirmaţi cu acinetobacter au murit în ultima săptămână, alte două persoane fiind infectate şi aflate sub tratament. Direcţia de Sănătăte Publică face o anchetă epidemiologică pentru a se stabili dacă există legătură între cazuri şi dacă se poate vorbi de un focar de infecţie nosocomială. Între timp, internările la secţia de Terapie Intensivă a unităţii au fost limitate.