Anchetă epidemiologică la Timişoara! Specialiştii recoltează probe de la 9 pasageri care au stat lângă pacienta infectată

După cazul femeii de 38 de ani, întoarse din Italia, specialiștii recoltează probe de la 9 pasageri care au avut locuri în avion lângă pacienta infectată, potrivit România TV

RomaniaTV.net
01 mart. 2020, 06:44
Anchetă epidemiologică la Timişoara! Specialiştii recoltează probe de la 9 pasageri care au stat lângă pacienta infectată

În aceste momente, la Spitalul de Boli infecţioase din Timişoara, sunt internate trei paciente, femeia de 38 de ani care a fost deja diagnosticată cu coronvirus şi alte două, care au ajuns de urgenţă ieri la spital, cu tuse foarte puternică şi febră foarte mare. 

Ambele paciente au călătorit în Italia şi s-au întors recent la Timişoara, una dintre ele chiar ieri, când a fost ridicată de la aeroport de o ambulnaţă dotată cu izoletă şi dusă la spital, totul după ce medicii epidemiologici au efectuat triajul.

Citeşte şi: Încă un suspect de coronavirus în Timişoara. Anunţul făcut de medici

Chiar la coborârea din avion, au observat că femeia respectivă prezintă simptome. Au fost recoltate probe de la ambele femei, iar astăzi aşteptăm rezultatele care să arate dacă ele au sau nu coronavirus. 

Tot astăzi vom afla rezultatele probelor prelevate de la cei 9 pasageri cae au stat în avion în apropierea acelei femei care a fost diagnosticată cu coronavirus şi care este în aceste momente internată la Spitalul Victor Babeş din Timişoara. 

Aşadar, astăzi sunt aşteptate 11 rezultate de la Timişoara, când vom afla dacă avem sau nu un alt caz de coronavirus în România.