Încă un suspect de coronavirus în Timişoara. Anunţul făcut de medici

Un bărbat de 45 de ani, şofer pe TIR, este suspect de coronavirus în Timişoara, după ce a intrat în cursul zile de vineri în ţară. 

RomaniaTV.net
29 feb. 2020, 10:11
Încă un suspect de coronavirus în Timişoara. Anunţul făcut de medici

UPDATE: Şapte teste făcute de medicii din Timişoara în cazul bărbatului cu suspiciune de coronavirus şi al celor care au intrat în contact cu femeia deja diagnosticată sunt negative, conform News.ro.

Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase spun că acesta a intrat vineri în țară și a avut simptome exact ca femeia de 38 de ani confirmată tot vineri cu Covid-19, potrivit Libertatea

Pacientul suspect de infecție cu coronavirus s-a prezentat la Spitalul Județean din Timișoara, pentru că s-a speriat de o tuse ușoară, spun medicii. Acolo i s-a făcut o radiografie pulmonară și a fost trimis imediat la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, unde a fost izolat.

Citeşte şi: Anunţ oficial despre starea pacientului bolnav de coronavirus şi internat la Cluj

„A venit din Lombardia, este șofer de tir, are o tuse ușoară și s-a prezentat la spital sâmbătă dimineață. I s-au recoltat azi-dimineață probe, care urmează să fie analizate, alături de alte șase probe ale contacților doamnei de 38 de ani internată la noi în spital”, a declarat doctorul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

Tot la Spitalul de Boli Infecțioase este internată și femeia de 38 de ani confirmată vineri cu coronavirus. Medicii mai au în lucru alte șase teste, pentru cele șase persoane care au intrat în contact cu femeia de 38 de ani.

Autorităţile au anunţat vineri depistarea a încă două cazuri de infecţie cu coronavirus pe teritoriul României. Este vorba de un bărbat de 45 de ani, din Maramureş, şi o femeie în vârstă de 38 de ani, din Timişoara.

Citești și: Două noi cazuri de coronavirus în România. O femeie din Timişoara şi un bărbat din Maramureş sunt infectaţi cu Covid-19

Bărbatul tocmai se întorsese în România din Italia, pe 25 februarie. El a fost internat la centrul din Cluj, iar femeia se află la centrul din Timişoara. Ei nu vor fi transferaţi la Bucureşti, urmând să fie trataţi chiar în respectivele centre, după cum a anunţat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

Bărbatul a suferit joi o insuficienţă la respiratorie. El s-a prezentat la spital imediat ce a intrat în România, simţindu-se rău, însă starea sa este acum ceva mai bună. „Fiind bolnav a mers la medic, unde i s-a prescris un tratament simptomatic și a pleacat acasă. S-a întors marţi în România. Având febră, s-a prezentat la spital în Maramureș. A fost internat la Clinica de boli infecțioase din Maramureș, unde a primit tratament și s-a făcut testarea. A fost transferat la Cluj. Astăzi a venit confirmarea: pozitiv coronavirurs„, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Citeşte şi Şefa DSP Gorj, demisă de ministrul Sănătăţii pentru modul în care a gestionat situaţia după confirmarea primului caz de coronavirus

Al doilea caz este al unei femei de 38 de ani, din Timişoara. Femeia a călătorit în urmă cu șapte zile la Bergamo. Pentru că nu prezenta simptome, ea se afla în izolare la domiciliu. Urmează să fie adusă de o echipă specială a ISU Banat la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. Conform lui Raed Arafat, femeia va fi spitalizată la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, nu va fi adusă la Institutul Matei Balș din București, cum era „regula” primelor zece cazuri de coronavirus apărute în țară.

Citeşte şi Autopsia primului mort de coronavirus, date concludente. Cum sunt distruşi plămânii şi cum atacă virusul ucigaş

În momentul de faţă, starea de sănătate a ambilor pacienţi este bună, după cum dă asigurări Raed Arafat.

Anterior, miercuri seara, fusese anunţat primul caz de coronavirus în România, fiind vorba de un bărbat în vârstă de 25 de ani, din Gorj, care se află internat la Institutul Matei Balş, din Capitală.

La nivel global, numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a ajuns la 83.717, în timp ce numărul deceselor este de 2.861. Ultimii doi morţi au fost raportaţi pe nava Diamond Princess, fiind vorba despre o japoneyă în vârstă de 70 de ani și un cetățean britanic.


loading...