Ancheta în cazul asasinatului cu bombă de la Arad bate pasul pe loc. Lucian Bode: „Sunt foarte multe piste”

Deşi au trecut opt luni de la asasinatul cu bombă din Arad, ancheta pare că bate pasul pe loc. Anchetatorii nu l-au descoperit încă pe cel vinovat de moartea omului de afaceri Ioan Crişan.

09 ian. 2022, 13:48
Ancheta în cazul asasinatului cu bombă de la Arad bate pasul pe loc. Lucian Bode: „Sunt foarte multe piste”

Ancheta în cazul asasinatului cu bombă de la Arad bate pasul pe loc. Ministrul Lucian Bode spune că sunt foarte multe piste pe care procurorul le analizează, precizând că se aşteaptă ca acest caz să fie lămurit cât mai repede.

Ancheta în cazul asasinatului cu bombă de la Arad bate pasul pe loc

Deşi au trecut opt luni de la asasinatul cu bombă din Arad, ancheta în acest caz pare că nu avansează deloc. Dosarul se află la Parchetul General.

Citeşte şi Noi detalii din ancheta asasinatului de la Arad. Atentatul ar fi fost făcut cu explozibil de la MAPN

„Mi-aș dori să nu bată pasul pe loc. Sunt foarte multe piste pe care înțeleg că procurorul le analizează și cere informații și din țară și din afară țării și ei vor decide când le vor face publice. Dacă ar fi una singură ne-am duce pe ea și am anunța rezultatul.

Trebuie să învățăm din greșeli, să le corectăm, să pregătim mult mai bine fiecare acțiune în care suntem implicați.

Ne dorim ca situații precum cea de la Arad să fie clarificată. Acolo avem un dosar în lucru, gestionat de Parchet, procurorul suveran în această situație”, a declarat Lucian Bode, potrivit Digi24. 

Reamintim că omul de afaceri Ioan Crişan a murit la data de 29 mai 2021, după ce maşina pe care o conducea a explodat. La scurt timp, procurorii au încadrat explozia de la Arad la omor cu premeditare.

Anchetatorii nu exclud ca omul de afaceri să fi fost asasinat la comandă, iar bomba să fi fost activată de la distanţă.  Oamenii legii așteaptă și finalizarea expertizei asupra bombei, pentru a-și da seama ce fel de explozibil a fost folosit.

Pentru a-i da de urmă celui care l-a ucis pe omul de afaceri, oamenii legii colaborează cu anchetatori din alte ţări europene. Anchetatorii nu exclud varianta ca cel care a dat comanda să fie din afara României.

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad.

Citeşte şi Un nou caz asemănător cu cel al asasinatului de la Arad. Un şofer a scăpat ca prin minune după ce maşina i-a luat foc. Ce a găsit sub scaune