ANCHETĂ în Parlament privind modul în care s-au accesat BANII EUROPENI

Parlamentul demarează o anchetă privind modul în care s-au folosit banii europeni în perioada 2008-2013, pentru a depista de ce absorbţia a fost atât de mică în toată această perioadă.

08 dec. 2015, 16:06
ANCHETĂ în Parlament privind modul în care s-au accesat BANII EUROPENI

Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputatilor a decis sa ancheteze modul in care au fost accesate fondurile europene de toate Guvernele din intervalul 2008 – 2013, potrivit România TV. Absorbtia fondurilor europene a fost mai mare de la an la an, insa insuficienta, avand in vedere ca erau bani europeni, de care Romania trebuia sa profite pentru a se dezvolta.

Saptamanal vor exista discutii la Parlament, la Comisia pentru afaceri europene, cu ministrul Fondurilor Europene, legat de situatia care a existat la acest minister, dar si ce trebuie sa se intample ca in execitiul bugetar 2014-2020, absorbtia fondurilor sa fie mai buna pentru Romania.

O prima concluzie a acestei situatii se va trage in primavara lui 2016, cand deputatii vor analiza toate documentele de la Ministerul Fondurilor Europene din ultimii ani.

Conducerea Ministerului Fondurilor Europene trebuie să acorde atenție sporită monitorizării mai eficiente a implementării programelor, dar și întăririi capacității de gestionare a autorităților de management și a organismelor intermediare, iar la nivelul autorității de management trebuie găsite soluții clare de sprijin al beneficiarilor fondurilor europene, susține comisarul european pentru Politică Regională, Corina Crețu.

CITEŞTE ŞI: Mai mulţi FUNCŢIONARI din Primăria Hunedoara, acuzaţi de FRAUDE cu fonduri europene