Anchetă în Slatina după ce unui pacient i-a fost amputat piciorul. Medicii nu l-au tratat de teama COVID

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au început cercetările după ce o persoană a fost internată la Spitalul Judeţean Slatina, fiind confirmată cu coronavirus. Aceasta a acuzat dureri de picior în perioada respectivă, nefiind tratată pentru acestea.

RomaniaTV.net
23 sept. 2020, 12:20
Anchetă în Slatina după ce unui pacient i-a fost amputat piciorul. Medicii nu l-au tratat de teama COVID

Imediat după ce a primit rezultatul negativ, persoana în cauză a fost externată fără a primi îngrijirile medicale solicitate. După câteva zile starea de sănătate i s-a agravat, ajungând la Spitalul de Urgenţă Bucureşti unde i-a fost amputată gamba dreaptă.

Citeşte şi: Nelu Tătaru, despre o nouă stare de urgenţă: „Dacă nu respectăm acele lucruri, vom vedea o creştere până spre 2.000 de cazuri pe zi”

Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina a transmis miercuri, un comunicat de presă, că pe data de 22 septembrie, a fost înregistrat un dosar penal pentru posibila săvârşire a infracţiunilor de neglijenţă în serviciu, vătămare corporală, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi zădărnicirea combaterii bolilor.

„Din conţinutul actului de sesizare a rezultat că la data de 06.07.2020, persoana vătămată S.S. în timp ce se afla internată la Spitalul Judeţean Slatina, judeţul Olt, a fost testată pentru Covid-19, rezultatul fiind pozitiv, iar în data de 12.07.2020, aceasta a început să manifeste dureri puternice la piciorul drept şi a solicitat cadrelor medicale ajutor, iar cadrele medicale au manifestat neglijenţă în tratarea acesteia în contextul Covid-19. În data de 15.07.2020, persoana vătămată a fost din nou testată pentru Covid-19, rezultatul fiind negativ, iar în data de 16.07.2020, persoana vătămată a fost externată, deşi acuza în continuare dureri de picior, motiv pentru care în data de 21.07.2020, aceasta a fost internată de urgenţă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale în urma căreia i-a fost amputată gamba dreaptă”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.

Citeşte şi: Reacţia reprezentanţilor Spitalului Elias după cazurile neraportate de COVID. „Nu e de interes public”

De asemenea, persoana în cauză a reclamar şi faptul că angajatorul său nu a luat măsurile necesare pentru a asigura securitata şi sănătatea în muncă, cu toate că în unitate erau confirmate mai multe cazuri de coronavirus.