Reacţia reprezentanţilor Spitalului Elias după cazurile neraportate de COVID. „Nu e de interes public”

Reprezentanții Spitalului Universitar de Urgență Elias au declarat că infectările cu coronavirus nedeclarate nu sunt informaţii de interese public. Declarația a fost făcută după ce în interiorul spitalului au apărut mai multe cazuri de infectare cu coronavirus.

RomaniaTV.net
23 sept. 2020, 10:23
Reacţia reprezentanţilor Spitalului Elias după cazurile neraportate de COVID. „Nu e de interes public”

Conform reprezentanților Spitalului Elias, în secția de Obstetrică-Ginecologie au apărut două cazuri de infectare cu coronavirus. Doi medici rezidenţi au fost confirmaţi cu coronavirus. Ulterior, în urma anchetei epidemiologice și a testelor făcute a mai fost descoperit un caz de infectare cu Covid-19.

Citeşte şi: Anchetă la Spitalul Elias. Trei cazuri de rezidenţi confirmaţi cu COVID nu au fost raportate

Direcţia de Sănătate Publică a deschis o anchetă în acest caz, iar la finalul acesteia, autorităţile ar putea decide măsuri de izolare şi carantină.

Reprezentanții Spitalului Elias spun despre cazurile pacienților testați ca urmare a definițiilor de caz sau a indicațiilor de screening că acestea nu sunt informații de interes public, ele fiind cuprinse în informările profesionale dintre unitățile sanitare și autoritățile de sănătate publică.

„Cazurile apărute în rândul personalului sunt comunicate direcției de sănătate publică de către laboratorul care a efectuat testarea. Ulterior primirii rezultatelor pozitive, în spital se derulează ancheta epidemiologică care, după finalizare, este comunicată de asemenea către DSP”, au anunțat reprezentanții Spitalului Universitar de Urgență Elias, scrie Mediafax.