Anchetă în Suceava! Peste o tonă de deşeuri medicale periculoase au fost depozitate într-o hală

Poliţiştii din Suceava au deschis un dosar penal după ce pete o tonă de deşeuri medicale periculoase au fost gpsite depozitate în municipiu. 

RomaniaTV.net
10 mart. 2020, 08:55
Anchetă în Suceava! Peste o tonă de deşeuri medicale periculoase au fost depozitate într-o hală

Pe 7 martie, o femeie din suceava a sesizat la 112 că într-o hală de pe strada Cernăuţi din municipiu se depozitează deşeuri cu risc biologic. 

Aceasta a descris că în cursul zile a observat o maşină care depozita mai mulţi saci cu inscripţia „Risc biologic” într-o hală din spatele locuinţei de pe strada Cernăuţi. 

În apropierea depozitului a fost identificată o autoutilitară în care se aflau doi bărbaţi de 43, respectiv de 63 de ani, iar în autovehicul au fost găsite mai multe colete din carton şi tomberoane din material plastic, pentru care a fost prezentat un aviz de însoţire a unor substanţe periculoase şi nepericuloase.

Citeşte şi: Poluare Bucureşti. Unde ajungea, de fapt, gunoaiul strâns din parcuri. A fost emis mandat de arestare

Având în vedere faptul că nu au fost prezentate toate documentele legale necesare, a fost cerută intervenţia lucrătorilor din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava, precum şi a echipei operative din cadrul SAESP, care au preluat cercetările în cauză, scrie Agerpres.

A fost identificat administratorul unităţii care are ca obiect de activitate colectarea, transportul şi eliminarea deşeurilor medicale, stabilindu-se că transportul de deşeuri medicale trebuia să se desfăşoare pe traseul Târgu-Mureş – Paşcani – Iaşi.

Din primele verificări s-a constatat că administratorul nu a respectat traseul stabilit, deoarece acesta urma să încarce mai multe deşeuri medicale din incinta unei hale pe care o închiriase pe raza municipiului Suceava.

Citeşte şi: Primul caz de coronavirus în Bucureşti. Echipajul ambulanţei nu a purtat echipament de protecţie

În urma cercetărilor nu au fost identificate deşeuri arse, dar a fost găsită cantitatea de deşeuri de 1.019.8 kg., despre care reprezentanţii Gărzii de Mediu au concluzionat că sunt deşeuri medicale periculoase.

Întreaga cantitate a fost indisponibilizată, urmând ca aceasta să fie eliminată pe cheltuiala reprezentantului societăţii implicate, în conformitate cu prevederile legale.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii SAESP Suceava sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea măsurilor obligatorii de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase.