Anchetă internă la IPJ Timiş în cazul bărbatului tăiat cu drujba. Victima a sunat la 112, poliţistul l-a trimis la culcare

Este anchetă internă la poliția din Timiș după oribila crimă în care un bărbat a fost tăiat cu drujba. Conform unor surse judiciare, victima a sunat la 112 după ce ușa casei i-a fost tăiată cu motoferestrăul, iar polițistul i-ar fi spus să se ducă la la culcare pentru că sunetul de drujbă se aude de la vecini.

RomaniaTV.net
14 mart. 2019, 08:26
Anchetă internă la IPJ Timiş în cazul bărbatului tăiat cu drujba. Victima a sunat la 112, poliţistul l-a trimis la culcare

Un bărbat decapitat cu o drujbă a fost găsit, la sfârşitul lunii ianuarie, într-o curte din Sânandrei, judeţul Timiş. Victima în vârstă de 44 de ani dormea, când un tânăr a intrat peste el în casă cu o drujbă, potrivit tion.ro. După ce a tăiat ușa de la intrare, l-a fugărit până în grădină și l-a decapitat. Cadavrul victimei a fost găsit lângă gardul casei. Bărbatul avea și alte tăieturi pe corp, semn că a încercat să se apere, însă fără succes. 

În casă, pe lângă victimă, la momentul crimei se mai aflau doi copii care se pare că au asistat la întreaga scenă sângeroasă.

Criminalul a fost prins de polițiști la scurt timp după oribila crimă, plimbându-se plin de sânge cu drujba în mână pe stradă. Potrivit anchetatorilor, cei doi s-ar fi certat de la o mașină pe care victima i-ar fi vândut-o autorului crimei. Nemulțumit că vechiulul are defecțiuni, criminalul l-a somat de mai multe ori pe vânzător să îi restituie banii, însă acestaa refuzat, astfel că păgubitul a luat legea în propriile mâini și a decis să îl ucidă pe bărbat.

Potrivit stiripesurse.ro, Mihai Laiu ar fi cerut ajutor la 112 înainte să fie ucis. Apelul lui a fost redirecționat spre un polițist. Omul legii i-ar fi spus victimei să se ducă la somn pentru că sunetul de drujbă se aude de la vecini. Câteva zeci de minute mai târziu, bărbatul a murit în cel mai oribil mod cu putință, fiind tăiat de viu. În prezent, la IPJ Timiș se desfășoară o anchetă privind modul în care s-a intervenit în acest caz. 

„La data de 31 ianuarie a.c., polițiștii au fost sesizați prin SNUAU 112, cu privire la faptul că o persoana a distrus cu o drujbă ușa de acces a unui imobil de pe raza comunei Sânandrei.

Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat, de 32 de ani, ar fi tăiat în zona capului un bărbat, de 45 de ani, cu o drujbă.

Bărbatul, cercetat pentru omor calificat, a fost reținut pentru 24 de ore, iar în prezent este arestat preventiv, aflandu-se în Centrul de Reținere si Arestare Preventivă din cadrul I. P. J. Timiș.

În urma comiterii faptei, conducerea I. P. J Timiș a declanșat verificări interne, privind activitățile specifice desfășurate ante și post eveniment, dar și cu privire la modul de acțiune al tuturor polițiștilor, de la momentul semnalării până la finalizarea cercetării la fața locului.

În urma verificărilor, s-a stabilit ca în urma primului apel la 112, nu a fost direcționat echipaj la fața locului, de către dispecer.

Ulterior, la al doilea apel, după 7 minute, a fost trimis un echipaj, care a constat omorul și a identificat și imobilizat autorul faptei.

La data de 21 februarie a.c., conducerea I. P. J Timiș a declanșat cercetarea prealabilă față de polițist, totodată, fiind sesizat si Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara, cu privire la săvârșirea infractiunii de neglijență in serviciu, de către polițist”, susține IPJ Timiș.