Anchetă internă la Poliţia Capitalei după scandalul „cârtiţelor” din interior şi legăturile cu clanurile din Bucureşti

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a cerut anchetă de urgenţă la Poliţia Capitalei după ce șeful Serviciului Grupuri Infracționale Violente - structură special creată în Poliția Capitalei, Andrei Marius, a declarat, într-un interviu pentru Digi24, că ofiţerii acestui serviciu ar fi fost presaţi să renunţe la unele anchete, iar clanurile din Capitală au oameni infiltraţi în politică şi Poliţie.

RomaniaTV.net
14 aug. 2020, 12:09
Anchetă internă la Poliţia Capitalei după scandalul „cârtiţelor” din interior şi legăturile cu clanurile din Bucureşti

Ministrul Internelor, Marcel Vela, a cerut Corpului de Control efectuarea „de îndată” a unui control la Poliţia Capitalei, în urma declaraţiilor făcute la un post de televiziune de către şeful Serviciului Grupări Infracţionale Violente, informează, vineri, Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit sursei citate, scopul controlului este de a verifica veridicitatea datelor prezentate în presă şi a dispune, în cel mai scurt timp, măsurile legale care se impun.

Citeşte şi: Doi infractori căutaţi în SUA şi Mexic, extrădaţi din România. Vela: Suntem cu ochii pe infractori oricunde s-ar afla ei

„Conducerea Ministerului Afacerilor Interne şi-a asumat în mod public ca principale obiective în perioada următoare destructurarea grupărilor infracţionale şi tragerea la răspundere penală a membrilor acestora. Totodată, precizăm că nu vor fi tolerate niciun fel de abateri sau imixtiuni în activitatea structurilor MAI implicate în combaterea criminalităţii organizate”, precizează MAI.

Citeşte şi: Acuzaţii de sabotaj după descinderile la clanul Duduienilor. Mascaţii au intrat iniţial în casa unui coleg de la trupele speciale

 

Şeful Serviciului Grupuri Infracţionale Violente – structură special creată în Poliţia Capitalei pentru a documenta activitatea interlopilor, comisarul-şef Andrei Marius, a afirmat, într-un interviu acordat Digi24, că ofiţerii acestui serviciu ar fi fost presaţi anul trecut să renunţe la anchete, după ce le-a fost interzisă colaborarea cu procurorii DIICOT.

Potrivit acestuia, clanurile mafiote din Capitală au oameni infiltraţi în politică şi poliţie, iar colegi de-ai lui trădează tabăra și oferă informații infractorilor.

„Vă pot spune cu certitudine că am avut, în fiecare anchetă complexă, câte un polițist care a fost cercetat, (…) Membrii lumii interlope înțeleg să săvârșească diferite infracțiuni, în momentul în care sesizează că sunt cercetați sau știu că sunt cercetați încearcă să afle diferite lucruri din cadrul anchetei, să rezolve problema, să stingă ancheta penală și de multe ori ajung, într-adevăr, să solicite aceste date și informații prin intermediul unor polițiști. (…) Nu vrem ingerințe, nu vrem presiune, vrem doar să ne facem treaba. (…)  Anul trecut au fost ingerințe din partea conducerii. Nimeni nu ne garantează că peste un an de zile nu vor fi alte situații similare având în vedere inclusiv ieșirea mea publică”, a declarat comisarul-şef Andrei Marius la Digi 24.