Anchetă într-o şcoală din Vaslui. Bibliotecarul unităţii şi-a ucis tatăl cu toporul

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui a declanşat, vineri, o anchetă la Şcoala de Arte şi Meserii Perieni, după ce bibliotecarul unităţii de învăţământ, un tânăr de 28 de ani cu afecţiuni psihice, şi-a ucis tatăl, care era cadru didactic în aceeaşi şcoală.

RomaniaTV.net
20 iul. 2012, 16:06
Anchetă într-o şcoală din Vaslui. Bibliotecarul unităţii şi-a ucis tatăl cu toporul

Ancheta dispusă ISJ la şcoala din Perieni vizează modul în care a fost angajat şi menţinut în activitate bibliotecarul şcolii, în condiţiile în care acesta figura în evidenţele medicilor specialişti cu o boală psihică acută. De altfel, problemele psihice de care suferă au fost şi motivul pentru care, în urmă cu doi ani, a fost trecut în rezervă din Armată, unde a fost angajat mai mulţi ani ca militar profesionist.

„Situaţia este mult mai gravă decât pare la prima vedere, având în vedere că acest tânăr era angajat ca bibliotecar, un post care presupune un contact direct cu aproape toţi elevii, inclusiv cu cadrele didactice ale şcolii. Trebuie să vedem dacă unitatea are acel contract obligatoriu cu un medic de medicina muncii şi dacă bibliotecarul avea avizul necesar pentru a fi încadrat în activitate într-o unitate de învăţământ. Cei direct responsabili vor răspunde conform Codului Muncii şi Statutului Personalului Didactic”, a declarat, vineri, inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

În 18 iulie, tânărul de 28 de ani şi-a ucis tatăl, în vârstă de 62 de ani, cu mai multe lovituri de topor, arată primele cercetări ale procurorilor vasluieni. Crima a avut loc într-o plantaţie de salcâmi de la marginea localităţii Perieni.

Până în prezent anchetatorii nu au dispus nicio măsură de reţinere împotriva tânărului, acesta fiind internat în Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui. Tânărul figura în evidenţele medicilor şi se afla sub tratament pentru „tulburare psihotică acută paranoid-catatonică”.

Bărbatul ucis era profesor de matematică la aceeaşi şcoală din Perieni, pe care a şi condus-o în perioada 1992-2010.