Anchetă la liceul din comuna ieşeană Lungani unde un elev a fost bătut

Conducerea grupului şcolar din comuna ieşeană Lungani a declanşat o anchetă internă şi a sesizat Poliţia în cazul unui elev care ar fi fost bătut crunt de mai mulţi colegi, dar şi de persoane din afara liceului. Adolescentul a ajuns la spital cu mâna ruptă şi cu afecţiuni la coloană.

RomaniaTV.net
25 sept. 2012, 18:09
Anchetă la liceul din comuna ieşeană Lungani unde un elev a fost bătut

Directorul grupului şcolar din localitatea Lungani, judeţul Iaşi, Gheorghe Luţă, a declarat, marţi, că a fost declanşată o anchetă internă, fiind sesizată, totodată, şi Poliţia, în cazul unui elev de 18 ani, care susţine că a fost bătut de alţi colegi, dar şi de persoane din afara liceului.

Incidentul a avut loc săptămâna trecută, într-o pauză, în curtea unităţii de învăţământ.

Claudiu Filipciuc, elev în clasa a XII-a la grupul şcolar din Lungani, susţine că a ieşit în curtea liceului şi că după un schimb de replici cu un coleg, acesta l-a lovit cu pumnul în faţă.

„Era însoţit de vreo şapte elevi din clasa a X-a. Am căzut la pământ, apoi am fost lovit cu o ţeavă de aluminiu, dar şi cu piciorul. Am reuşit să mă ridic, dar am fost iarăşi lovit, de această dată de nişte persoane adulte”, a povestit tânărul.

Elevul a fost internat câteva zile la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, având mâna ruptă şi acuzând dureri la coloana cervicală. Directorul grupului şcolar din Lungani, Gheorghe Luţă, susţine că ancheta internă va fi finalizată în cursul acestei săptămâni, după care va fi convocat consiliul profesional. „Există mai multe variante privind acest conflict. Unii martori spun că elevul respectiv ar fi declanşat scandalul şi că ar fi folosit un spray paralizant. În funcţie de rezultatul anchetei, vom decide măsurile care se impun”, a mai spus directorul grupului şcolar din Lungani.