Anchetă la Slobozia după ce o profesoară a înjurat şi a ţipat la elevii săi: Duceți-vă, fraților, și aruncați-vă de pe pod! Vă omor eu dacă nu sunteți în stare”

Este anchetă într-o școală din Slobozia. O profesoară de Limba Franceză este cercetată din cauza comportamentului său neadecvat la clasă. Mai exact, dascălul a fost înregistrat în timp ce jignea elevii şi înjura în faţa lor. Profesoara s-a înfuriat pentru că a fost chemată o ambulanță după ce unei eleve i s-a făcut rău. Martor la agresiunea verbală a fost şi directoarea şcolii.

20 dec. 2021, 10:02
Anchetă la Slobozia după ce o profesoară a înjurat şi a ţipat la elevii săi: Duceți-vă, fraților, și aruncați-vă de pe pod! Vă omor eu dacă nu sunteți în stare”

O profesoară de Limba Franceză de la Liceul Pedagogic „Matei Basarab” din Slobozia, înregistrată în timp ce jignea elevii, s-a ales cu dosar penal și cercetare disciplinară. Profesoara, care este şi diriginta clasei, s-a înfuriat după ce unei eleve i s-a făcut rău şi a fost chemată ambulanţa. Elevii de clasa a X-a se pregăteau să dea teză la matematică.

Citeşte şi: Ministrul Educaţiei anunţă dacă vor merge sau nu elevii la şcoală pe 23 decembrie

Dascalul s-a dezlănţuit cu injurii atât la adresa elevei căreia i s-a făcut rău, cât și a colegilor ei, potrivit obiectiv.net. Totul a fost înregistrat, iar pe înregistrarea se aude profesoara care le spune elevilor ei că astfel de „drame nu-i plac” și că fata a leșinat din cauză că avea test la matematică, nu că ar avea o problemă reală de sănătate.

„Tot proastă e și tot o să rămână corigentă. (…) Uitați-vă la mine, măi tâmpiților, când vă spun să numărați, îmi spuneți câte. Bă, m-ați auzit? Pe mine să nu mă mai puneți într-o astfel de situație! Că m-am săturat de rahaturile voastre. M-am săturat. (…) Lăsați-mă dracului în pace. Nu îmi plac dramele astea. Nu îmi plac.

A murit asta? Ziceți, mă, a murit sau nu? Atunci, ce p…a mă-sii s-a întâmplat aici? Cum adică i s-a făcut rău? Păi și chemi ambulanța? Cum chemați voi ambulanța, mă? Fără să anunțați pe nimeni, fără nimic”, le striga profesoara elevilor.

Citeşte şi: Octavian Jurma cere măsuri radicale în pandemie: „După sărbători, şcolile ar trebui închise 10 zile”

La incident a fost martor şi directoarea liceului. În zadar încerca aceasta să-i explice profesoarei că știa despre problema fetei, că s-a decis să fie chemată ambulanţa după ce copila a fost dusă la  cabinetul medical.

Potrivit elevilor citaţi de obiectiv.net, comportamentul doamnei profesoare nu este singular, „ieșirile nervoase” fiind frecvente în ultimii ani și ducând până la a le spune elevilor care trec prin momente mai grele, din diverse motive, „să se arunce de pe pod că oricum nu sunt buni de nimic și nu plânge nimeni pentru ei”, că „dacă încearcă să se omoare și vor să se taie pe mâini, să o facă mai bine și să crape odată”, că dacă sunt lași și nu pot să se omoare, „vă omor eu dacă nu sunteți în stare”,  că sunt niște „monștri fără suflet și nu au nimic sfânt”.

După incident profesoara și-a dat demisia din funcția de diriginte. În prezent, cazul este cercetat de o comisie a liceului și de IPJ Ialomița.