Anchetă la Timişoara după ce un tânăr care lucra la repararea unui acoperiş a murit

Autorităţile din Timişoara au deschis o anchetă după ce un tânăr care lucra la repararea unui acoperiş a murit. Bărbatul fusese angajat să repare acoperişul unei locuinţe, iar proprietara le-a spus poliţiştilor că aflase de la acesta că lucra deja de 17 ore. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş va stabili dacă tânărul a murit de epuizare.

RomaniaTV.net
24 oct. 2017, 08:47
Anchetă la Timişoara după ce un tânăr care lucra la repararea unui acoperiş a murit

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, Ionuţ Sârbu, a declarat, marţi, pentru News.ro, că poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, după ce luni seara un tânăr de 28 de ani a murit în timp ce repara acoperişul unei case.

„Conform procedurilor, poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi încearcă să afle cum s-a produs incidentul. Tânărul a fost chemat de proprietara imobilului să îi repare acoperişul locuinţei, iar în timp ce acesta se afla pe acoperiş, se pare că i s-a făcut rău şi a murit. Femeia care a acuzit cum tânărul s-a prăbuşit, a sunat imediat la numărul de urgenţe 112”, a declarat Ionuţ Sârbu.

Şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş a dechis o anchetă în acest caz. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, inspectorii cercetează dacă tânărul era asigurat când a urcat pe acoperişul casei şi dacă a muncit prea multe ore în acea zi.

Femeia care l-a angajat pe tânăr să îi repare acoperişul le-ar fi spus pompierilor sosiţi la intervenţie că atunci când bărbatul a sosit la ea, înainte să se urce pe casă, i-a spus că în ziua respectivă muncise deja 17 ore.