Profesoară din Constanţa, în costum de baie pe Facebook. Inspectoratul a început o anchetă

Conducerea Colegiului Comercial "Carol I" din Constanţa a declanşat o anchetă internă după ce o profesoară de limba română a postat pe Facebook poze în care apărea în costum de baie, făcute în urmă cu aproximativ 20 de ani, când participa la un concurs de frumuseţe.  

04 feb. 2013, 15:47

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa au declarat că acest caz a intrat în atenţia instituţiei după ce „postarea nefericită de pe Facebook” a fost anunţată în presă de către colegi ai profesoarei, potrivit Mediafax.

„La unitatea de învăţământ se va întruni o comisie care va decide dacă se încalcă în vreun fel codul deontologic şi dacă se impune sau nu sancţionarea doamnei profesoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Constanţa, Cristina Ivan.

Profesoara Anca Teodora Butiuc spune că poza respectivă a fost făcută în urmă cu aproximativ 20 de ani, pe vremea când avea 18 ani şi participa la un concurs de miss. Ea mai precizează că şi-a încurajat elevii să participe la un astfel de un concurs.

„Fotografiile acelea sunt complet nevinovate. Au fost făcute când aveam 18 ani şi participam la un concurs public de miss. Sunt fotografii foarte vechi şi nu am făcut nimic care să afecteze imaginea nimănui”, spune Anca Teodora Butiuc.

Imediat după ce cazul a intrat în atenţia presei, profesoara şi-a retras postarea de pe site-ul de socializare.

Conducerea Colegiului Comercial „Carol I” urmează acum să stabilească dacă profesoara de limba română se face vinovată de încălcarea regulamentelor şi dacă postarea de pe Facebook a afectat imaginea unităţii de învăţământ.

În ultima vreme, reţelele sociale au fost sursele a numeroase scandaluri din educaţie. O profesoară din Statele Unite, a fost suspendată din funcţie după ce au apărut în presă poze cu ea dezbrăcată şi fumând marijuana, în timp ce în Singapore, o profesoară şi-a pus poze topless pe Facebook, deşi era prietenă cu elevii ei de clasa a II-a.