Anchetă penală la casa memorială a lui Eminescu: Fostul director, acuzat de abuz în serviciu

Anchetă penală la casa memorială a lui Mihai Eminescu din Ipoteşti! Fostul director al centrului este acuzat că a făcut mai multe achiziţii la preţuri scandaloase. Mai mult, afacerile au fost făcute cu firme care aparţin soţiei şi unui bun prieten. În plus, obiectele cumpărate nu au nicio legătură cu viaţa poetului.

RomaniaTV.net
12 aug. 2012, 09:20
Anchetă penală la casa memorială a lui Eminescu: Fostul director, acuzat de abuz în serviciu

Fostul director al muzeului şi contabila şefă sunt acuzaţi de procurori că în perioada 2005-2008 au făcut achiziţii nejustificate şi la preţuri mari pentru casa memorială de la ipoteşti, cauzând un prejudiciu de 215.000 lei.

În afară de acest lucru, procurorii spun că multe dintre bunurile achiziţionate nu au absolut nicio legătură cu viaţa poetului Mihai Eminescu. În plus, ele au fost achiziţionate de la rude sau de la prieteni.

Printre bunurile achiziţionate la preţuri nejustificate se numără un pian, în valoare de 50.000 de lei, o lampă de 15.000 de lei, o ladă de zestre de 2.500 de lei, o cuvertură la preţul de 1.000 de lei, precum şi o faţă de masă croşetată, la 1.200 de lei.

Cei doi au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi neglijenţă în serviciu.