Anchetatorul lui Oscar Pistorius este el însuşi anchetat. A fost acuzat de tentativă de omor

Anchetatorul principal în cazul Oscar Pistorius, Hilton Botha, a fost acuzat de tentativă de omor, în 2009, după ce, băut fiind, a deschis focul în direcţia unui microbuz în care se aflau şapte persoane, încercând astfel să-l oprească.

RomaniaTV.net
21 feb. 2013, 11:38
Anchetatorul lui Oscar Pistorius este el însuşi anchetat. A fost acuzat de tentativă de omor

Hilton Botha, anchetatorul principal în cazul Oscar Pistorius a fost cercetat în 2009 pentru tentativă de omor, dar dosarul a fost clasat. Cazul a fost redeschis recent.

Un reprezentant al Parchetului a afirmat că, în aceste condiţii, Botha nu se mai poate ocupa de anchetarea lui Pistorius, dar un purtător de cuvânt al Poliţiei a precizat că inspectorul îşi păstrează deocamdată atribuţiile.

Pentru moment, Hilton Botha se ocupă încă de caz. Am fost informaţi că dosarul său întocmit pentru tentativă de crimă a fost redeschis„, a declarat Neville Malila.

În 2009, Hilton Botha, aflat în stare de ebrietate, deschis focul în direcţia unui microbuz în care se aflau şapte persoane.

Inspectorul Botha a condus ancheta de la reşedinţa atletului Oscar Pistorius, acuzat că, în 14 februarie, şi-a împuşcat mortal prietena, Reeva Steenkamp, cu trei focuri de armă.

Avocatul lui Pistorius, Barry Roux, a demontat, miercuri, unul câte unul elementele acuzării, lăsând impresia că dosarul a fost slab întocmit şi că Pistorius ar putea fi eliberat pe cauţiune.

Pe de altă parte, producătorul de echipament sportiv Nike a anunţat, joi, într-un comunicat, că a suspendat contractul cu atletul Oscar Pistorius, precum şi plăţile către acesta, după ce sportivul a fost acuzat că şi-a ucis prietena.

Joia trecută, zi în care a fost arestat Pistorius, o imagine publicitară avându-l ca protagonist pe campionul paralimpic a fost scoasă de pe site-ul sportivului. Mesajul care însoţea posterul era „I am the bullet in the chamber” (sunt glonţul de pe ţeavă).

Oscar Pistorius este audiat, joi, pentru a treia zi la rând, de un tribunal din Prtoria, care trebuie să stabilească dacă atletul va fi eliberat sau nu pe cauţiune.

Pistorius a fost inculpat pentru uciderea cu premeditare a prietenei sale, după ce a împuşcat-o mortal pe aceasta, în 14 februarie. Reeva Steenkamp, în vârstă de 30 de ani, era fotomodel sud-african şi prezentatoare TV, care a apărut pe coperta revistei FHM şi a fost imaginea cosmeticelor Avon în Africa de Sud.