Anders Behring Breivik, criminalul in Norvegia, face pe nebunul ca să scape de pedeapsă

Răsturnare de situaţie în cazul lui Breivik.  O contraexpertiză psihiatrică arată că autorul atentatelor din Norvegia este sănătos mintal şi că poate răspunde ca oricare infractor de crimele sale.

RomaniaTV.net
10 apr. 2012, 13:00
Anders Behring Breivik, criminalul in Norvegia, face pe nebunul ca să scape de pedeapsă

O contraexpertiză psihiatrică a lui Anders Behring Breivik, ale cărei rezultate urmează să fie publicate joi, arată că autorul masacrului în rândul tinerilor laburişti norvegiei care se reuniseră pe o insulă la un congres poate să răspundă penal pentru crimele sale.

Breivik a comis în data de 22 iulie 2011 două atacuri în Norvegia, un atac cu bombă asupra unui centru comercial, iar la un interval de câteva ore după aceea, i.a masacrat pe tinerii laburişti de pe insula Utoya, acuzându-i că tind să islamizeze Norvegia, informează Daily Mail citând publicaţia norvegiană Verdens Gang.

Dacă concluziile primei expertize vor fi confirmate oficial, acestea vor contrazice rezultatele primei expertize oficiale, prin care specialiştii estimaseră anul trecut că Breivik este psihotic. În plus, va relansa dezbaterea cu privire la capacitatea criminalului de a ispăşi pedeapsa cu închisoarea pentru uciderea a 77 de persoane.