Andreas, un culturist profesionist român, a murit subit, în somn, la 43 de ani. Avea o carieră de succes în Germania și era foarte apreciat

Andreas, un culturist român profesionist, s-a stins din viață la vârsta de 43 de ani, în Germania.

28 oct. 2022, 17:57
Andreas, un culturist profesionist român, a murit subit, în somn, la 43 de ani. Avea o carieră de succes în Germania și era foarte apreciat

Bărbatul a murit în somn, în mod neașteptat, însă cauza morții nu a fost făcută publică, au anunțat jurnaliștii din Germania.

Andreas a început să practice culturismul când era mic și încet încet și-a construit cariera, atât în ​​IFBB (n.r.- Federația Internațională a Culturiștilor), cât și în NABBA (n.r.- Asociația națională a culturismului amatori).

Decesul său a fost transmis de mai multe publicații din Germania, iar ulterior și cei de la FREY Nutrition au făcut anunțul trist public.

Andreas Frey s-a născut în România pe data de 20 octombrie 1979. Culturistul a locuit cu familia sa în țară până la vârsta de șase ani, timp în care a frecventat o grădiniță în limba germană. Mai multe rude din familia lui locuiau deja în landul Renania de Nord-Westfalia pe vremea când el era doar un copil, iar fostul culturist profesionist și familia lui au decis să se mute și ei acolo.

La 15 ani, Andreas deja participa la competiții de culturism. Atunci a luat și prima sa medalie de bronz. Pe măsură ce a crescut, și-a dezvoltat și fizicul, iar pe la vârsta de 20 de ani a avut cel mai mare succes. A atins apogeul în 2006 când a reușit să meargă în față cu Lee Priest și a terminat pe locul secund în timpul Nopții Campionilor DPI.

Citește și Adrian Mutu, despre dopajul Simonei Halep: „Sigur joacă cel mai greu meci al vieții ei”

Un an mai târziu, românul s-a accidentat la nivelul abdomentului, iar acest lucru l-a forțat să se retragă din competiție. Pe parcursul carierei, culturistul român a câștigat 15 spectacole și a apărut pe scenă de 33 de ori.

Chiar dacă a fost nevoit să se retragă din culturism, a continuat cy sportul. A fondat o agenție de suplimente numită „Frey Nutrition ”, care a devenit populară în Germania. A continuat să se antreneze în sala de fitness și să antreneze, la rândul său, alți tineri sportivi.

Citește și Mai multe ore de sport pentru elevi. Eduard Novak vrea ca cei mici să aibă 3-4 ore pe săptămână. Ce mai prevede „Strategia Națională pentru Sport”