Andreea Esca a câştigat procesul cu doctoriţa din Focşani. Cât trebuie să plătească femeia

Andreea Esca a câştigat procesul cu doctoriţa din Focşani. În anul 2013, jurnalista a prezentat un material despre o femeie din Focșani care a condus cu viteză mare pe contrasens. Aceasta era un medic cunoscut pe plan local, motiv pentru care a simțit că i s-a pătat reputația.

30 nov. 2021, 18:18
Andreea Esca a câştigat procesul cu doctoriţa din Focşani. Cât trebuie să plătească femeia
Andreea Esca a câştigat procesul cu doctoriţa din Focşani

Andreea Esca a câştigat procesul cu doctoriţa din Focşani. Femeia a simțit că i s-au adus prejudicii de imagine după materialul difuzat de Pro TV şi a căutat dreptatea în instanță, cerând 34.000 de euro de la Andreea Esca, Andreea Marinescu și Mihai Dedu.

Citeşte şi: Andreea Esca a dezvălut ce-i interzice categoric Alexiei Eram în privința unui partener: „Am oroare de treaba asta, mi se pare că-i cel mai rău lucru!”

Andreea Esca a câştigat procesul cu doctoriţa din Focşani

După şapte ani, procesul s-a finalizat, iar procurorii au decis că Andreea Esca şi echipa ProTV doar și-au făcut datoria. În urma hotărârii luate de procurori, doctorița din Focșani este obligată să plătească cheltuieli de judecată uriașe. Astfel, are de achitat 11.867,87 lei în faza apelului și 11.867,24 lei în cea de recurs, echivalentul a 4.750 de euro.

Supunând faptele probate din prezenta speță celor detaliate mai sus, Tribunalul notează că au a fi subliniate următoarele aspecte: pârâții se bucură de nivelul de protecție al libertății de exprimare conferit mass-media, pârâții au realizat afirmațiile în calitate de jurnaliști, au fost expuse exclusiv fapte, nu și judecăți de valoare, acestea având o bază factuală consistentă și fiind relatate în mod obiectiv și cu bună-credință, reclamanta, subiect al articolului, deși nu este om politic și nici nu rezultă a avea o notorietate locală relevantă, exercită o profesie de interes public iar faptele relatate sunt în mod neîndoielnic de interes public‘, se arată în motivarea instanței la faza de apel.

Andreea Esca, despre plecarea de la PRO TV

Andreea Esca a fost invitata lui Marius Manole în emisiunea „Întrebarea Mesei Rotunde”, iar actorul a întrebat-o pe celebra prezentatoare dacă s-a gândit să plece din televiziune și până când are de gând să activeze în acest domeniu.

Eu cred că până te dau afară sau îți găsesc un înlocuitor. În America am văzut că au emisiuni și la 90 de ani. În alte țări mult mai mult preț pe… să fii tânără, să arăți bine. Depinde și de emisiune. Dacă e vorba de știri, cred că poți să prezinți până mai târziu, pentru că este vorba despre credibilitate, despre ceea ce spui și nu neapărat de cât de frumoasă ești”, a răspuns Andreea Esca.


loading...
Partenerii noștri