Andreea Esca se mută la Cluj? Reacţia primarului Emil Boc în cadrul şedinţei Comisiei de Urbanism: „Cine? Esca? O salutăm de la Cluj. O aşteptăm”

Andreea Esca şi soţul ei urmează să-şi construiască un apart-hotel format din două corpuri de clădire în centrul Clujului. Recent, au primit undă verde de la Comisia de Urbanism pentru a demola parţial două imobile din această zonă.

16 iul. 2021, 18:41

Andreea Esca se mută la Cluj? Suprafaţa totală a unui corp de clădire este de 877 de metri pătraţi, iar cealaltă se va întinde pe o suprafaţă de 251 de metri pătraţi.

Cine? Esca? Spuneţi-i că o salutăm de la Cluj? Sper să se mute la Cluj, o aşteptăm. Avizăm pozitiv, cu rezerva să fie tranşată problema cu Serviciul Juridic. Cred că proiectul este de calitate, nu este nicio îndoială, curţile interioare dau farmec zonei centrale”, a spus Emil Boc, primarul Clujului, în cadrul şedinţei Comisiei de Urbanism, potrivit BZI

Andreea Esca se mută la Cluj? Deţine patru apartamente într-un imobil cu nouă apartamente

În clădirea respectivă, sunt nouă apartamente, patru dintre ele aparţinând vedetei Pro TV.

Citeste si Cum l-a anunţat Bianca Drăguşanu pe Victor Slav că vor deveni părinţi, în condiţiile în care erau despărţiţi: „Reacţia lui a fost foarte haioasă”

Proprietarii doresc demolarea corpului de clădire construit de-a lungul limitei de proprietate din est şi care parazitează zidul de împrejmuire, eliberând astfel o porţiune de teren care va asigura iluminat, aerisire şi o impresie generală mai bună pentru restul dezvoltării. Pe calcanul de pe latura vest se va construi un etaj nou şi mansardă peste corpul subsol şi parter existent, într-o manieră care va păstra intacte bolţile de cărămidă ale încăperilor existente. Pe latura din sud se va construi un corp îngust şi înalt pentru scara principală de acces la noul etaj. De aici o altă scară dedicată va urca la mansardă. La fiecare nivel se va amenaja un apartament (3 apartamente în total), iar la subsol boxe de depozitare.

În cadrul lucrărilor clădirea propusă va căpăta o înfăţişare nouă, goluri de la parter vor fi păstrate sau închise, iar golurile părţilor noi vor fi într-o compoziţie armonioasă cu acestea. În mare se va respecta arhitectura zonei şi imaginea clasică. Acoperişul nou va fi cu panta 380 şi vor fi două lucarne pentru iluminarea corespunzătoare a mansardei. De asemenea vor fi ferestre de mansardă. Acoperişul casei scării principale este în corelaţie cu propunerea pentru dezvoltarea de pe *** ilustrat în P.U.D. aprobat cu H.C.L. nr. 958/28.11.2017, de la care preia cota cornişei şi silueta acoperişului”, spun arhitecţii Primăriei Cluj, potrivit sursei citate.

Apart-hotelul Andreei Esca nu va avea locuri de parcare

Imobilul Andreei Esca nu va avea parcări, primăria nefiind obligată să le asigure. Singura soluţie, în acest caz, va fi închirierea de locuri de parcare în cel mai apropiat parking public.

Conform art. 9 Staţionare autovehiculelor, din certificatul de urbanism nr. 1826/25.04.2019, extras din Regulamentul Local de urbanism aferent PUG Cluj-Napoca în vigoare, având în vedere strategia de dezvoltare a municipiului, precum şi conceptele naţionale şi internaţionale privind calitatea vieţii, calitatea spaţiului urban şi încurajarea mijloacelor de transport în comun şi alternative, asigurarea locurilor de parcare nu este obligatorie. La nevoie, locuri de parcare se pot asigura prin contract de închiriere, cel mai apropiat parking public fiind parking-ul de la Primăria Cluj-Napoca”, explică arhitecţii primăriei.

Citeste si Mario Fresh şi Alexia Eram s-au despărţit? Ce spune cântăreţul: „Nu ne ascundem”

 


loading...