Andreea Moldovan, aşteptată cu flori la Spitalul din Braşov după ce a fost demisă de Cîţu

Andreea Moldovan a fost aşteptată cu flori la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov, după ce a fost demisă din funcţia de secretat de stat în Ministerul Sănătăţii.

15 apr. 2021, 15:55

Andreea Moldovan, aşteptată cu flori la spitalul la care lucra înainte de a fi numită secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Aceasta a fost director medical la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov.

Andreea Moldovan, aşteptată cu flori la Spitalul din Braşov

Citeşte şi Andrei Baciu a preluat atribuţiile ministrului Sănătăţii, portofoliu ocupat interimar de Florin Cîţu

Fostul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii a fost aşteptat cu flori în faţa Spitalului din Braşov de câteva persoane care au vrut să-i arate că o susţin în continuare. Doctorița se afla încă în Bucureşti pentru a preda îndatoririle, însă le-a transmis multumiri simpatizanţilor şi şi-a rugat colegii să primească buchetele de flori în locul ei.

Reamintim că Florin Cîţu a anunţat miercuri demiterea lui Vlad Voiculescu şi a Andreei Moldovan. Premierul a fost nemulțumit că secretarul de stat a trimis la publicare în Monitorul Oficial un ordin cu reguli mai dure pentru carantinarea localităților.

Florin Cîţu a revocat ordinul emis de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, ordin ce prevedea carantinarea zonală după noi criterii. Ordinul semnat de Cîţu ca ministru interimar al Sănătăţii a fost trimis la Monitorul Oficial.

Documentul semnat de Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a fost adoptat, marţi seara, fără informarea premierului. Secretarul de stat a declarat, la Digi24, că nu a discutat personal cu premierul, dar că documentul a fost discutat și votat în Comitetul Tehnico-Științific.

„Acest ordin intră în atribuțiile mele și era normal ca eu să-l semnez”, a spus Moldovan.

Sursele guvernamentale susţin, însă, că „nu a ştiut nimeni că se va publica așa ceva”. În plus, acestea menţionează faptul că Guvernul decisese deja că nu fie introduse noi criterii de carantinare.

Andreea Moldovan, huiduită după ce a fost demisă de Cîţu

Fostul secretar de stat a fost huiduit, miercuri, de protestatarii care aşteptau la ieşirea din Ministerul Sănătăţii. În momentul în care a vrut să plece din parcarea instituţiei, doctoriţa a lovit maşina.

”Nenorociților! Ați omorât oameni cu bună știință, criminalilor! Afară, afară din țară cu voi, trădători de țară! Criminalo, criminalo, marș, marș, criminalo! Cale bătuta! Huoooo! Să nu te mai vedem!”, au strigat miercuri protestatarii strânşi în faţa Ministerului Sănătăţii.

Citeşte şi EXCLUSIV: USR – PLUS cere plecarea lui Florin Cîţu după demiterea lui Vlad Voiculescu. „Şi-a asumat să dea un cap în gură alianţei. Să vină Ilie Bolojan”