EXCLUSIV: USR – PLUS cere plecarea lui Florin Cîţu după demiterea lui Vlad Voiculescu. „Şi-a asumat să dea un cap în gură alianţei. Să vină Ilie Bolojan”

Deputatul USR-PLUS Emanuel Ungureanu a declarat, miercuri, în exclusivitate la România TV, că Florin Cîţu "şi-a asumat să dea un cap în gură alianţei" prin demiterea lui Vlad Voiculesuc de la Ministerul Sănătăţii. Parlamentarul a avertizat că USR - PLUS va retrage sprijinul coaliţiei în Parlament, cerând înlocuirea lui Florin Cîţu cu Ilie Bolojan, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor.

14 apr. 2021, 23:46
EXCLUSIV: USR – PLUS cere plecarea lui Florin Cîţu după demiterea lui Vlad Voiculescu. „Şi-a asumat să dea un cap în gură alianţei. Să vină Ilie Bolojan”

USR-PLUS cere plecarea lui Florin Cîţu. Emanuel Ungureanu a precizat că USR-PLUS ia în calcul să iasă de la guvernare, precizând că demiterea ministrului Sănătăţii nu ar fi trebuit făcută „într-un moment de criză sanitară majoră”.

Într-o guvernare e nevoie de încredere. Atunci când unul dintre parteneri este nemulţumit de un alt partener se discută, se iau măsuri care se negociază în interes public, nu se comunică cum a fost azi. Înţeleg că în locul politic intern între domnul Cîţu şi domnul Orban, unul a ajuns să puncteze. Nu faci acest lucru într-un moment de criză sanitară majoră!

Logica guvernamentală pe care am negociat-o acum câteva luni înseamna că dacă domnul Cîţu nu mai putea colabora cu domnul Voiculescu, trebuia să se întâlnească cu domnul Barna, ca mediator şi domnul Iohannis. Să se închidă într-o încăpere şi să găsească o cale de colaborare”, a declarat Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR-PLUS a afirmat că Andreea Moldovan trebuia să fie „admonestată”, nu „batjocorită”.

„Dacă nu reuşeşti să te înţelegi cu ministrul în funcţie, atunci cauţi o altă persoană. Dacă doamna secretar de stat a dat acel ordin fără să se consulte cu domnul prim ministru, fără să se consulte cu colegii, era soluţia că cea care a greşit să fie demisă. Dacă a făcut un asemenea act, trebuia să fie admonestată din punct de vedere administrativ, dar nu batjocorită. Nu dai un om afară!”, a precizat parlamentarul USRPLUS.

Citeşte şi: Rareş Bogdan aruncă bomba! Demiterile lui Vlad Voiculescu şi Andreei Moldovan au fost cerute de PNL încă de luni. „Au solicitat ca USR – PLUS să găsească un înlocuitor”

Ungureanu e de părere că se putea găsi o „soluţie colegială” şi consideră că Florin Cîţu a luat o „decizie unilaterală” prin revocarea lui Vlad Voiculescu.

„Cîţu şi-a asumat să dea un cap în gură alianţei. Dacă ar fi vrut să-i dea un cap în gură doar lui Vlad Voiculescu, ar fi mers la domnul Barna, i-ar fi spus că nu mai poate să colaboreze cu Vlad Voiculescu. El l-a chemat pe Dan Barna şi într-un dispreţ total faţă de ideea de parteneriat într-o coaliţie i-a spus: am luat o decizie unilaterală.

Asta e un act de agresiune şi o lipsă de respect faţă de noi. Noi o vom sancţiona cu aceeaşi duritate”, a precizat Emanuel Ungureanu, la România TV.

Emanuel Ungureanu cere ca Florin Cîţu să fie înlocuit un Ilie Bolojan, preşedintele CJ Bihor.

„Din partea PNL îl aştept pe prim ministru pe domnul Bolojan. Vreau un om care să mă plictisească la televizor, dar un om matur care ştie ce înseamnă administrarea statului şi ideea de demnitate.

Vom retrage sprijinul coaliţiei în Parlament. Vom boicota, vom face tot ceea ce se poate politic ca să înţeleagă PNL că nu-şi poate bate joc de un proiect.

Domnul Cîţu să plece şi să vină Ilie Bolojan”, a mai precizat Ungureanu.

Citeşte şi: EXCLUSIV Traian Băsescu, scenariu-şoc privind criza din coaliţia de guvernare. „Un Guvern PNL – PSD ar fi o soluţie mai solidă decât alianţa cu USR. Deocamdată îi împiedică preşedintele”